Serena Williams še naprej neustavljiva na Wimbledonu!

29.06.2010

WIMBLEDON - Že popoldne sta se v četrtfinalu turnirja za Grand Slam v Wimbledonu nepričakovano poslovili 2. nosilka Venus Williams in osmopostavljena Kim Clijsters, no, drugi del le ni bil tako šokanten, saj sta do polfinala prišli 1, nosilka Serena Williams in Čehinja Petra Kvitova.

Branilka naslova in vodilna na teniški lestvici WTA Serena Williams, je ustavila Kitajko Li Na z rezultatom 7-5, 6-3. Mlajša od sester Williams, je že trikrat pokorila vse tekmice na najbolj prestižnem teniškem turnirju, danes pa je proti Kitajki zadela 21 winnerjev ter naredila le 6 nevsiljenih napak, a zmaga je bila vseeno težko priborjena.

''Bela predstavlja smetano, rdeča pa jagode" , je povedala Serena o svoji obleki

Serena si je vstop v polfinale priskrbela predvsem z dobrim serviranjem. V dvoboju sicer ni zadela veliko asov, a njeni servisi so bili po večini težko ubranljivi in zato je nazaj priletelo malo žogic. S četrtfinalno zmago je Američanka le še dva koraka oddaljena od 13. zmage na turnirjih za Grand Slam in četrte v Wimbledonu, sama pa pravi, da se ne počuti kot favoritinja in ima za zmago povsem enake možnosti, kot ostale tri polfinalistke.

Njena naslednja nasprotnica bo Petra Kvitova, 62. igralka sveta, ki je danes nadaljevala s presenetljivimi rezultati na letošnjem turnirju v All England Clubu. Tokrat je bila boljša od kvalifikantke Kaje Kanepi iz Estonije, vendar je morala zato ubraniti kar 5 zaključnih žog. Izjemno izenačena tekma se je končala po treh nizih s 4-6, 7-6 in 8-6 ter jo lahko označimo za maratonsko. Čehinja še nikoli v karieri ni prišla v glavni del turnirja serije WTA na travnati podlagi, do Wimbeldona pa je imela razmerje na tej podlagi katastrofalnih 0-4. V samo devetih dneh je prišla do petih zmag, a v naslednjem krogu jo vsekakor čaka precej težka naloga, saj ima Serena na travi razmerje 57-7.

Petra Kvitova do Wimbledona sploh še ni dobila dvoboja na travi, sedaj pa je le še dve zmagi oddaljena od naslova

Slovo Nastje Kolar

15-letna slovenska teniška igralka Nastja Kolar je izpadla na mladinskem Wimbledonu. Kolarjevo, ki je bila šesta nosilka letošnjega turnirja, je z 2-6, 6-3 in 6-4 nepričakovano ugnala Čehinja Denisa Allertova že v 2. krogu.

 

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




Četrtfinale:

(1) Serena Williams (USA) d. (9) Li Na (CHN) 75 63
Tsvetana Pironkova (BUL) d. (2) Venus Williams (USA) 62 63
(21) Vera Zvonareva (RUS) d. (8) Kim Clijsters (BEL) 36 64 62
Petra Kvitova (CZE) d. (Q) Kaia Kanepi (EST) 46 76(8) 86

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete