V četrtfinalu Wimbledona igralci iz osmih različnih držav!

30.06.2010

WIMBLEDON - 8 igralcev iz različnih držav predstavlja letošnje četrtfinaliste na nabolj prestižnem teniškem turnirju sveta - Wimbledonu.

Že drugo leto zapored so se v četrtfinalu znašli igralci iz osmih dežel, če pa danes uspe zmagati vsem prvim štirim postavljenim igralcem, bo to na turnirjih za Grand Slam prvič po Roland Garrosu 2006 in prvič v Wimbledonu po letu 1995.

Četrtfinalne pare sestavljajo:

(1) Roger Federer (ŠVI) - (12) Tomas Berdych (ČEŠ)

V medsebojnih dvobojih je 8-2 za Švicarja, ki naskakuje 7. wimbledonski naslov, s tem pa bi se izenačil s Petom Samrasom in Williamom Renshawom, a tudi končna zmaga ga ne bi vrnila nazaj na 1. mesto teniške lestvive ATP. Federer je že v prvem krogu izgubil dva niza, a z vsakim dvobojem igra bolje, Tomas Berdych pa na Wimbeldonu še nikoli ni izgubil dvoboja na pet nizov (4-0), a tudi v polfinalu ni še nikoli igral. Zadnji češki igralec v polfinalu All England Cluba je bil Ivan Lendl leta 1990.

(3) Novak Đoković (SRB) - Jen-Sun Lu (TAJVAN)

Novak Đoković bo poskušal priti do drugega polfinala na sveti travi preko Tajvanca, ki je v osmini šokiral lanskoletnega finalista Andya Roddicka. Tekmeca se do sedaj še nista pomerila, je pa Lu prvi Azijec v četrtfinalu Wimbledona po letu 1995, ko je to uspelo Shuzuju Matsuoki. Nole igra v petem zaporednem četrtrfinalu na turnirjih velike četverice.

Jen-Sun Lu je kot otrok pomagal očetu na kokošji farmi, danes pa igra v četrtfinalu Wimbledona

(10) Jo-Wilfried Tsonga (FRA) - (4) Andy Murray (VB)

Andy Murray se je kot edini v četrfinale uvrstil brez izgubljenega niza. Škot je pod budnim očesom britanske javnosti, ki čakajo na zmagovalca turnirja za Grand Slam že 74 let. Tsonga igra šele peti turnir na travi v svoji karieri, zadnji Francoz ki je zmagal v Wimbledonu pa je bil leta 1946 Yvon petra.

(6) Robin Soderling (ŠVE) - (2) Rafael Nadal (ŠPA)

Peščeni kralj Nadal in švedski tenisač sta se pomerila že pred tremi tedni v finalu Roland Garrosa, kjer je Majorčan osvojil 5. naslov. Španec je leta 2008 v finalu Wimbledona premagal nespornega travnatega kralja Rogerja Federerja, lani pa ni branil naslova zaradi poškodbe kolen (tendinitis). Skandinavec bi z zmago prvič igral v polfinalu.


Na športni televiziji SPORTKLUB bodo danes prenašali oba dvoboja dvojic, v katerih bo nastopila Katarina Srebotnik. V ženskih dvojicah igra s Čehinjo Kveto Peschke, v mešanih dvojicah pa je njen partner Mark Knowles iz Bahamov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete