Federer:' Čas je za odmor!'

01.07.2010

WIMBLEDON - Švicar Roger Federer je po nepričakovanem porazu v četrtfinalu Wimbledona rekel, da se je zelo mučil proti Berdychu in da je sedaj čas za odmor pred ameriško turnejo.

''Četrtfinale je povsem pristojen rezultat. Jasno je, da vsi mislijo da je ta poraz šokanten, toda nekateri bi 'umrli', da bi igrali četrtfinale turnirja za Grand Slam. Normalno je, da je to nekaj česar nisem navajen, saj se mi to ni zgodilo šest let. Veste, komaj čakam naslednji Roland Garros in Wimbledon. Letos sta bila ta turnirja frustrirajoča, čeprav spet nista bila tako slaba'', je povedal švicarski teniški velemojster, ki je dodal, da turnirja v Parizu in Londonu ne moremo primerjati, ker je imel včeraj veliko težav z igro in tudi s poškodbami.

''Nisem igral tako slabo, Tomas pa je šel na vse ali nič. Zelo dobro ga poznam, saj sva že igrala med sabo in moram povedati, da je v zadnjem letu postal veliko bolj konstanten. Enostavno nisem mogel igrati kot sem hotel, nisem se dovolj dobro branil, manjkale pa so dobre poteze v ključnih trenutkih. Zaradi tega nisem zadovoljen, imam pa tudi težave z desno nogo in hrbtom. Komaj čakam, da se dobro spočijem'', je rekel Federer.

Pojasnil je, da že od Halleja čuti bolečine in se zaveda, da ni igral dobro. Verjame, da bi se lahko bolje kosal z igralci, ki igrajo ravne in močne udarce, če bi bil popolnoma zdrav.

''Če sem popolnoma pripravljen se z njimi zlahka kosam. Škoda, ker ni tu Del Potra, ker bi po mojem mnenju lahko postal številka 1 in osvojil tudi kakšen turnir za Grand Slam'', pravi Švicar. Angleške novinarje je še zanimalo, če ima njihov igralec Andy Murray tokrat kaj možnosti za naslov, ko najboljši tokrat veliko grešijo, a je Federer 'gentelmensko' branil prav vse prijatelje.

''Ja, res je. Rafa igra grozno, Soderling ni nikakršna nevarnost, Đokoviću pa se verjetno sploh ne da igrati tenisa. Spoštujte igralce! Andy je prav tako odličen in izjemen tenisač ter ima vse možnosti tu. To vemo prav vsi'', je še povedal Baselčan.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete