Serena je odlična, toda ubija ženski tenis!

01.07.2010

Serenin četrtfinalni dvoboj proti Kitajki Li Na je bil dolgočasen. Edini blesk iz osrednjega igrišča je bil odsev sonca iz njenih nohtov. Toliko.

''Takšen ženski tenis kot ga gledamo danes, ne bo več dolgo obstal. Profesionalni šport je tu zaradi nas, da razvedri gledalce, pa vendar je Serena v nekem trenutku morala začeti mahati z rokami proti dečku ki pobira žogice, da je pritegnila pozornost. Še sreča, da je on imel pri sebi dovolj veliko kolinčino soka in stal v senci, saj bi drugače lahko doživel šok ob Sereninih gestikulacijah'', je ocenil kolumnist uglednega britanskega časnika Telegraph.

Serena je brez izjeme izjemna atletinja, toda kolikokrat bomo še morali gledati kako udarja po žogici, kot da bi na dvorišču stresala prah iz tepiha. In tako v nedogled. Na drugi strani njena nasprotnica ni bila nič boljša. Tudi ona je, tako kot Serena, do onemoglosti tolkla po žogici. Za božjo voljo, pa kje so ti slajzi, drop-šoti, voleji, lobi,... in vsi ostali elementi, ki delajo ženski tenis čudovit in zanimiv? Izgleda, da je  tenis postal šport množične produkcije enega in istega. Igralke se vrstijo kot po tekočem traku in udarjajo po žogi na povsem enak način.

V 10. igri se je zazdelo, da bo dvoboj med Američanko in Kitajko le vreden pozornosti. Li Na je pri 5-5, 40:0 z dvojnimi napakami dovolila, da je Serena prišla do brejka ter kasneje tudi do niza. Prav njena zadnja napaka, ko je odigrala servis-volej, je bilo tisto, o čemer smo malo prej govorili. Volej Kitajke, pravzaprav poskus uspešne izvedbe le tega, je bil prvi in edini pravi servis-volej v dvoboju in Kitajka se je v tistem trenutku počutila kot riba na suhem.

No, Kitajki to ni bila edina 'cvetka', je pa k temu pripomogla tudi Serena z odličnim serviranjem, a je s tem komaj držala pozornost gledalcev, ki so sedeli na stolih malo več kot uro. Na koncu je povedala: ''Nikoli nisem tako dobro servirala.''

Po drugi strani, samo ta segment igre ni nikogar vznemiril, zato mnogi ljubitelji tenisa pričakujejo, da bi bil vsaj eden od preostalih treh srečanj vsaj malo podoben nekdanjemu obračunu Martine Navratilove in Hane Mandlikove. Upajmo, da bodo igralke iz nekdanjega vzhodnega bloka tenisu vrnile stari sijaj, toda še prej bodo morale ugnati Sereno Williams.

 

Trenutno v ženskem tenisu manjka raznovrstnost udarcev, konkurenca in rivalstvo. Slednjemu je bila pred nekaj dnevi blizu Marija Šarapova, ki je izjavila: ''Kako lahko govorite o najinem rivalstvu (s Sereno), če je nisem premagala že od leta 2004''.

Mlajšo od sester Williams so pred kratkim vprašali zakaj obstaja tako veliko povprečnih igralk in malo tako dobrih kot sta ona in sestra, na kar je dala zanimiv odgovor: ''Moja mama in oče nista planirala več otrok. Mislim, da navijače na turneji, v večini, zanimata samo sestri Williams''.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete