Se nam obeta presenetljivi ženski wimbledonski finale?

01.07.2010

WIMBLEDON - Četrtek je dan, so so v vseangleškem klubu na sporedu dvoboji ženskega polfinala v posamični konkurenci.

Za eno največjih presenečenj je poskrbela Čehinja Petra Kvitova, ki se je uvrstila med štiri najboljše, pred tem pa sploh še nikoli ni dobila obračuna na travnati podlagi, tu na sveti wimbledonski travi pa je že pospravila z Ženg Ži, Viktorijo Azarenko in Caroline Wozniacki. Kako se bo v polfinalu obnesla 22-letna Bolgarka Tsvetana Pironkova, krvnica Marion Bartoli in petkratne wimbledonske zmagovalke Venus Williams, ki do sedaj še nikoli ni prešla drugega kroga na turnirjih velike četverice? Če bosta danes obe dobili polfinalna dvoboja, bomo v soboto videli prvi finale nepostavljenih igralk na turnirjih za Grand Slam v odprti dobi tenisa.

Serena Williams brani naslov iz lanskega leta

Polfinalna para:

(1) Serena Williams (ZDA,1) - Petra Kvitova (ČEŠ,62)

Serena Williams je v prvih petih tekmah prišla do 73 asov, kar je turnirski rekord, na prvi servis pa je osvojila 89% točk. Kvitova sigurno ima igro, ki bi lahko delala velike težave branilki naslova, prav tako pa nima biti zakaj obremenjena s priimkom Williams. Toda to je polfinale Wimbleodna in Čehinja nima kaj izgubiti. Če ji uspe priti v finale, bo prva levoroka igralka, ki se bo borila za naslov na turnirju za Grand Slam po letu 1998, ko je to uspelo Moniki Seleš (Roland Garros) in četrta Čehinja v finalu Wimbledona po Martini Navratilovi, Hani Mandlikovi in Jani Novotni.

(21) Vera Zvonarjova (RUS,21) - Tsvetana Pironkova (BOL,82)

Vera Zvonarjova je šeta Rusinja v odpreti dobi tenisa, ki ji je uspel prehod v polfinale Wimbledona. No, vstop v finale bi bil velika stvar tudi za Zvonarjovo, saj sta pred tem v tekmi za naslov igrali le dve njeni rojakinji - Olga Morozova (1974) in Marija Šarapova (2004). Vera je na poti med najboljše štiri premagala tudi odlično Belgijko Kim Clijsters. Pironkova bi lahko z njenim efektnim forehand-slajzom prišla še do bolj zgodovinske zmage. Je prva Bolgarka, ki ji je uspelo priti v polfinale turnirja na All England Clubu, ki bo gostil tudi olimpijski turnir leta 2012. Pironkova bi z današnjo zmago proti Zvonarjevi sploh prvič igrala finale kakšnega turnirja - to pa bi bilo nekaj neverjetnega za mlado Bolgarko, ki kaj takšnega ne bi nikoli pozabila.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete