Čeh Tomas Berdych je zasluženo prvi finalist Wimbledona!

02.07.2010

WIMBLEDON  - Češki teniški igralec Tomas Berdych (13. na ATP) se je uvrstil v svoj prvi finale turnirjev za Grand Slam.

24-letnik je z odlično igro diktiral tempo prvega polfinala Wimbledona proti 3. nosilcu Novaku Đokoviću ter zasluženo slavil vstop v veliki nedeljski finale, kjer čaka najboljši tenisač sveta Rafael Nadal.

Tomas Berdych bo imel v nedeljo priložnost vpisa v teniško zgodovino, kjer bo pisalo wimbledonski zmagovalec. Bo Čehu uspelo to kar ni njegovemu rojaku Ivanu Lendlu?

Prvi polfinale je trajal 135 minut, rezultat pa se je glasil 6-3, 7-6 in 6-3 za 'super' Čeha, ki ga od januarja 2009 trenira soimenjak Tomas Krupa. Tenisač, ki je v četrtfinalu izločil šestkratnega wimbledonskega zmagovalca Rogerja Federerja, je izkoristil vse napake tretjega nosilca in dobil prvi niz s 6-3. Brejk je napravil v 6. igri prvega niza, kar mu je prineslo prednost 4-2, ki jo je obdržal do konca. V drugem je Novak zaigral malo bolje in dvoboj je postal bolj zanimiv, odločen pa je bil v podaljšani igri, kjer je Srbu uspela vrnitev iz zaostanka dveh mini brejkov, toda ključne točke so pripadle Berdchu. Z 11-9 je dobil tajbrejk, s tem pa tudi drugi niz za vodstvo 2-0.

Kljub temu, da je izgubljal 2-0, na Wimbledonu pa se je iz takega položaja rešil le enkrat, Đoković ni vrgel puške v koruzo. V 4. igri je ubranil priložnost za brejk Čeha, pariral pa je vse do 8. igre, kjer je napravil dvojno napako, ki ga je stala igre. V naslednjem je Đoković na Berdychov servis osvojil le točko in se poslovil od letošnjega OP Anglije - Wimbledona.

Novak enostavno ni našel orožja proti izjemnemu Tomasu Berdychu, ki je v četrtfinalu izločil že prvega favorita Rogerja Federerja

Nole, je bil danes v podrejenem položaju proti Berdychu, presenetljivemu finalistu Wimbledona, a le za tiste, ki Čeha ne spremljajo v letošnji sezoni. Đoković bo kljub zpadu v polfinalu že v ponedeljek na ATP lestvici zasedal 2. mesto, toda tokrat bo prehitel 'velikega' Federerja, ki se verjetno sam ne spomni, kdaj je bil nižje od drugega mesta, Berdych pa bo na osrednji wimbledonski stadion stopil še v nedeljo, ko bo poskušal presenetiti še Rafaela Nadala. Če mu uspe še to, si bo zmago več kot zaslužil, saj bo po vrsti izločil prvega, tretjega in drugega nosilca?

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




Polfinale:

 [3] N Djokovic (SRB) d [12] T Berdych (CZE) 63 76 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete