Tokrat je Britance v črnino odel Rafael Nadal!

02.07.2010

WIMBLEDON - Vodilni teniški igralec sveta Rafael Nadal ne pozna milosti. V drugem polfinalu turnirja za Grand Slam v All England Clubu, je surovo zaprl pot v finale domačemu ljubljencu in največju otoškemu tenisaču v zadnjih letih Andyu Murrayu.

24-letni Španec, peščeni kralj in zmagovalec Wimbledona 2008, se je uvrstil v četrti wimbledonski finale z zmago 6-4, 7-6 in 6-4, kjer mu bo v nedeljo nasproti stal Čeh Tomas Berdych.

Rafael Nadal bi lahko v nedeljo že drugič prišel do t.i. dvojčka - zaporedne zmage na Roland Garrosu in Wimbledonu

Ja, Andy Murray še enkrat več ni zdržal in tako s svojim narodom še naprej čaka na tako željeno lovoriko s turnirjev za Grand Slam. Še eno polfinale več je tokrat izgubil proti Nadalu, najboljšemu teniškemu igralcu sveta ta trenutek - povsem jasno. Objektivno je Murray imel težave že v četrtfinalu proti Joju-Wilfriedu Tsongi, a ga je Francoz spustil naprej, ko je napravil nekaj neverjetnih napak v tajbrejku drugega niza. No, pri Nadalu kaj takega ni mogoče.

Španec je v dvoboju izkoristil tri priložnosti za brejk od štirih, Škot pa samo eno od treh, ko je na začetku tretjega niza povedel 2-0. Če bi želel pomisliti na zmago bi moral Murray dobiti drugi niz. V tajbrejku je namreč vodil 6-5 in imel servis...Pred tem je zadel dva asa, zakrknil pa v ključnem trenutku. Nadal je z 'morilskim instinktom' prevzel pobudo in z vodstvom 2-0 v nizih napravil večji del posla.

Skupno gledano Majorčan niti ni bil tako superioren proti Murrayu, sploh če se naslonimo na skupno število osvojenih točk (98:91), toda nekatere točke so veliko bolj pomembne od drugih, prav na te pa je odigral nezgrešljivo. Res odlika velikih igralcev, kar Nadal nedvomno je.

Andyu Murrayu ni pomagala niti podpora Davida Beckhama

Za Rafaela Nadala bo to 10. finale turnirjev za Grand Slam, do sedaj pa je zmagal na sedmih - petkrat na Roland Garrosu in po enkrat v Wimbledonu in Melbournu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Wimbledon 2010
London, GBR
21.06.2010-04.07.2010
Surface: Trava
Type: Grand Slam




Polfinale:

[2] R Nadal (ESP) d [4] A Murray (ESP) 64 76(6) 64
[12] T Berdych (CZE) d [3] N Djokovic (SRB) 63 76(9) 63

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete