Wimbledon: Serena Williams korak pred slovito rojakinjo Billie Jean King?

03.07.2010

WIMBLEDON - V četrtek so se končala presenečenja na ženskem delu letošnjega Wimbledona v posamični konkurenci, ko sta se obe favoritinji uvrstili v veliki finale. Toda še vedno lahko pride do zadnjega šoka. Ali lahko Vera Zvonarjova danes preseneti kraljico WTA Toura Sereno Williams in v vseangleškem klubu dvigne tako željeni zlati krožnik?

Finale (osrednje igrišče):

(1) Serena Williams (ZDA) - (21) Vera Zvonarjova (RUS)

V medebojnih dvobojih med Američanko in Rusinjo vodi prva s 5-1, ki ima tudi na travnati podlagi zavidanja vredno statistiko. V karieri je dobila 58 dvobojev, izgubila pa le osem, medtem ko je Zvonarjova pri 27-12. Za Rusinjo je letošnji Wimbledon obrnjena zgodba iz lanskega leta, ko ji je poškodba gležnja preprečila nastope od 2. kroga naprej, med teniškim odmorom pa je odšla tudi na operacijo. Še pred tem je pokazala svoj talent in potenicial, ko je dobila Premier turnir v Indian Wellsu in prvič v karieri prišla do polfinala na turnirju velike četverice - OP Avstralije 2008. No, danes lahko postane 38. igralka v odprti dobi tenisa, ki bi zmagala na turnirju za Grand Slam. Nikoli ni bilo dvoma, da je 25-letna Moskovčanka velik teniški talent in kjerkoli drugje, na katerikoli drugi podlagi in proti katerikoli drugi igralki bi bila večja favoritinja kot danes, ko ji bo nasproti stala Serena Williams.

28-letna igralka doma iz Palm Beach Gardna, bo igrala že 16. finale turnirjev za Grand Slam, tu na Wimbledonu pa lovi že četrto lovoriko in 13. skupno, s tem pa bi prehitela tudi svojo rojakinjo, slovito Billie Jean King. Serena je nesporna kraljica ženskega tenisa v zadnjem desetletju, na sveti travi pa brani naslov iz lanskega leta. Z odličnim serviranjem in izkušnjami si je tudi letos zasluženo priigrala finale, ko se bo še enkrat več poskušala vpisati v zgodovino ter še bolj utrditi svoj vodilni položaj na WTA lestvici, prav tako pa je na njeni statistika, stavnice in mnenje strokovnjakov.

Vera Zvonarjova je ujela prvi finale turnirjev za Grand Slam in na ta način lovi tudi prvo lovoriko

Le enkrat v zadnji enajstih letih se je zgodilo, da v finalu ni igrala nobena od sester Williams, ki sta pobrali tudi osem naslovov. Res impresivno.

Serena: ''Na papirju sem favoritinja, toda Vera je izločila nekaj odličnih igralk. V zadnjih dveh obračunih se je pobrala po zaostanku, kar priča, da je velika borka. Težko bo igrati proti igralki, ki skoraj nima šibke točke. Morala bom ostati zbrana in iti v finale brez dodatnega pritiska''.

Vera: ''Serena je fenomenalna igralka in branilka naslova. Morala bom biti agresivna v igri in ji ne smem dopustiti da se razigra. Vem da lahko premagam katerokoli, če igram svoj najboljši tenis. Verjamem vase, pa naj kdo reče kar hoče. Ne zanimajo me statistike in mnenje drugih. Danes igram finale Wimbledona in ena mojih največjih želja se je že uresničila''.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete