NEVERJETNO: Isner zaslužil več kot bo zmagovalec Wimbledona, Mahut pa ostaja 'revček'

03.07.2010

Veste kakšna je razlika  med zmagovalcem in poražencem v dvoboju 1. kroga Wimbledona, ki se je končal s 70-68 v petem nizu in je trajal 11 ur in 5 minut ali drugače povedano, kakšna je razlika med Johnom Isnerjem (zmagovalec) in Nicolasom Mahutom (poraženec)?

Samo poglejte račun enega in drugega. Verjeli ali ne, Američan je v zadnjih desetih dneh postal bogatejši za 2 milijona ameriških dolarjev. Približno toliko je zaslužil s podpisi novih sponzorskih pogodb, kar pa še ni zaključena zgodba. In Mahut? 'Revček' Mahut je dobil stisk roke, nekakšno priznanje od vseangleškega kluba, to pa naj bi bilo tudi vse. Tradicionalna slika - poraženca.

 

Zgodovinska zmaga je Johnu Isnerju prinesla slavo in denar

Poleg denarja, je Isner čez noč postal eden najbolj prepoznavnih Američanov. V treh dneh je gostoval pri Davidu Lettermanu, bil je na oddaji 'Good morning America' in dal intervju za 'New York Times'. Za nameček je vrgel prvo žogo na baseballskem dvoboju Yankeejev. In to vse v samo treh dneh.

Ha, če vse to primerjamo z epskim in zgodovinsko trajajočim dvobojem na Wimbledonu, so bili ti trije dnevi le sprehod.

Zaključek: Čeprav je nato gladko izgubil v 2. krogu Wimbledona, bo zaslužil dvakrat več od zmagovalca. Ja, Isner ima srečo, da se je rodil kot Američan, čeprav ga verjetno pred tem ni poznalo ne vem koliko rojakov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete