Toni Nadal: 'Ne bi stavil na Rafo'

04.07.2010

Novi zmagovalec Wimbledona je prišel na pol poti do rekordni 16 naslovov na turnirjih za Grand Slam, kolikor jih je osvojil Roger Federer...

Rafael Nadal je trenutno brez dvoma najboljši igralec sveta. Kdor misli drugače, naj v ponedeljek vrže oko na teniško lestvico ATP, na kateri bo Majorčan imel skoarj 4000 točk prednosti od drugouvrščenega Novaka Đokovića. Z gladko zmago proti Tomasu Berdychu je osvojil 8. lovoriko s turnirjev za Grand Slam, potem ko je prejšnji mesec praznoval 24. rojstni dan.

Švicar Roger Federer je lani z zmago na Wimbledonu prehitel legendarnega Peta Samprasa (14), nato pa na OP Avstralije ta dosežek še popravil z zmago na OP Avstralije.

Statistiki so takoj po današnjem finalu izračunali, da je bil le Bjorn Borg mlajši, ko je osvojil 8. lovoriko na turnirjih velike četverice. Šved je imel 23 let in 31 dni, toda pri 26.letih in 11. naslovih v vitrini, je nepričakovano sporočil, da se umika iz teniške karavane, ker mu tenis ni več predstavljal zadovoljstva.

Postavlja se vprašanje. Če bi Nadal nadaljeval s takim tempom (osem zmag iz desetih finalov), bi lahko v naslednjih štirih-petih letih ogrozil Federerjev rekord. Toda kdo bi upal stavit na kaj takega, še posebej če pomislimo, da ima Rafa težave s koleni...

''Težko se bo to zgodilo. Ne vem, če bi moral danes staviti bi rekel, da ga ne bo dohitel'', je izjavil Nadalov trener in stric Toni. Sledilo je vprašanje ali je Rafa boljši tenisač od Rogerja?

''Ni. Roger je šestkrat osvojil Wimbledon, Rafael dvakrat. Roger ima še enkrat več naslovov''.

Federerjeva igra v 29. letu kaže znake 'razpadanja', na kar so vplivale manjše poškodbe in verjetno tudi rojstvo dvojčic. Nadal je skoraj pet let mlajši, toda bodo njegova kolena zdržala?

''Ima možnost, toda ne verjamem da bo dominanten pri 28-29 letih. Kakorkoli, mislim da ima v nogah še tri do pet dobrih sezon. Kdo ve kolikokrat bo še osvojil Roland Garros in Wimbledon'', je dejal Patrick McEnroe, nekdanji tenisač, sedaj pa selektor ameriške reprezentance v pokalu Davis.

Nadal ni osvojil le OP ZDA, ki bo na sporedu konec avgusta v New Yorku. ''Mislim, da bo imel letos veliko priložnost, da dobi tudi ta turnir. Del Potro ne bo igral, Federer je 'pod vprašajem' in Nadal bi lahko prišel do tretjega zaporednega naslova na turnirjih za Grand Slam'', je še dodal McEnroe.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete