REDKOST: Niti kaplje na letošnjem Wimbledonu!

05.07.2010

WIMBLEDON - Tretji Grand Slam sezone je za nami in sedaj lahko že naredimo en zaključek, ki je zelo redek za to podnebje.

Letošnji Wimbledon je minil brez dežja, kar se je zgodilo prvič po petnajstih letih. Zelo čudno za Wimbledon, toda v dveh tednih ni padla niti kaplja dežja, organizatorjem pa zaradi tega ni bilo potrebno prekiniti niti enega dvoboja.

Dež je bil vedno stalni spremljevalec Wimbledona, velikokrat pa se je zgodilo, da so tekme prestavljali in razvlekli tudi na tri dni, samo finale pa je bilo odigrano v ponedeljek. Zadnji 'sončni' Wimbledon je bil leta 1995, no letos se je to ponovilo.

Oblaki so bili tudi letos prisotni na Wimbledonu, a dežja ni bilo

Naj vas spomnimo, da sta v posamični konkurenci letos slavila Rafael Nadal in Serena Williams. Prvi je sloviti turnir na sveti travi osvojil drugič, Američanka pa se je z zlatim krožnikom okitila že četrtič.

V nekem vidiku sta zmagovalca turnirja tudi Američan John Isner in Francoz Nicolas Mahut. Njun dvoboj 1. kroga je trajal tri dni, a ne zaradi dežja, tmveč zaradi dolžine le tega. Igrala sta kar 11 ur, Isner pa je v petem nizu slavil z neverjetnim rezultatom 70-68.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete