Almagro v finalu Bastada pokopal sanje Soderlinga po ubranitvi naslova!

18.07.2010

BASTAD, ŠVEDSKA - Veliki zmagovalec letošnjega ATP turnirja v švedskem Bastadu je Španec Nicolas Almagro, ki je po težki finalni bitki na koncu pokopal upanje po ubranitvi naslova domačinu Robinu Soderlingu.

24-letni Španec iz Murcije, je v nedeljskem finalu turnirja SkiStar Swedish Open s 7-5, 3-6 in 6-2 premagal 1. nosilca in 5. igralca sveta Robina Soderlinga, ki je pred domačimi gledalci slavil lansko leto.

Robin Soderling ostaja pri petih naslovih. Edini iz peščene podlage prihaja prav iz lanskoletnega Bastada

Almagro, trenutno 20. igralec sveta, je tako prišel do šeste lovorike v karieri in prve v letošnji sezone, prav vsi naslovi pa prihajajo s peščene podlage, kjer je bil še dvakrat v finalu. Šveda je letos enkrat že premagal, no, z današnjim uspehom pa je izenačil tudi razmerje v medsebojnih obračunih, ki je od tega trenutka naprej 3-3.

'Nico' je s Soderlingom opravil v 1 uri in 57 minutah, v katerih smo videli atraktivno igro, z veliko težkimi in dobro zaključenimi točkami, Šved pa je na drugo zaključno žogo Španca naredil dvojno napako in izpustil ohranitev ter upanje na ubranitev naslova. Prvi niz je pripadel Almagru, ki je do odločilnega brejka prišel ob koncu niza, Španec pa je kljub slabši izvedbi prvega servisa zelo dobro igral na drugega, kjer si je priigral kar 67% točk (Soderling le 40%).

V drugem je bil Robin zelo suveren na prvi začetni udarec, na katerega sploh ni izpustil točke (15/15), ob takem igranju Skandinavca pa Almagro ni imel možnosti, da bi si priboril več kot eno priložnost za brejk, ki jo je tudi zapravil. Tretji niz je bil povsem v rumeno-rdeči barvi španskega predstavnika, ki je dvignil nivo ter z dvema brejkoma strl odpor Soderlinga za končno zmago na turnirju.

Robin Soderling je prav vse dvoboje na domačem turnirju končal po treh nizih, a se mu v današnjem ni izšlo. Za igranje v finalu bo dobil 37,900 evrov in izgubil 100 točk, ki jih je dobil lani za zmago, Nicolas Almagro pa bo na račun vpisal 250 točk, v roke pa prejel ček v višini 72,150 €.

pripravil: L.S.

foto: atpworldtour, men.swedishopen.org

SkiStar Swedish Open 2010
Bastad, ŠVE
12.07.2010-18.07.2010
Nagradni sklad: $398250
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

[4] N Almagro (ESP) d [1] R Soderling (SWE) 75 36 62

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete