Popoln prvi niz Polone, potem pa mrk!

24.07.2010

PORTOROŽ - Najboljša slovenska tenisačica Polona Hercog, je polfinale domačega turnirja Banka Koper Slovenia Open, ki spada v serijo WTA International, začela kot blisk, končala pa sklonjene glave. Polona je bila še zadnja nosilka (7.), ki je izpadla.

19-letnica je proti Rusinji Ani Čakvetadze začela silovito in ji v prvem nizu zavezala kravato. Tudi začetek drugega je še izgledal spodbudno, nato pa je sledil padec v igri in vzpon nekdanje pete igralke sveta, ki je dobila naslednja dva niza s 6-2, 6-2 ter na razočaranje domačih gledalcev odšla v jutrišnji veliki finale.

Polona je imela lepo priložnost, da se še drugič letos uvrsti v finale turnirjev serije WTA

Raznovrstna igra mlade Kamničanke (Kamnica pri Mariboru) je povsem vrgla iz tira Čakvetadzejevo, ki v prvem nizu ni imela rešitev. V tretji igri si je sicer pripravila dvojno brejk priložnost, to pa je bilo skoraj vse s strani Moskovčanke, ki se počasi vrača v staro formo, ko je nekdaj krojila sam teniški vrh. Popoln prvi niz, bi lahko rekli za igro Slovenke, ki je v drugem hitro povedla 1-0, nato pa v maratonski drugi igri pritiskala za naslednji brejk, toda Rusnja se je krčevito borila in končno vpisala številko ena na semafor. S tem je trenutno 103. igralka sveta prebila led, v naslednji igri pa z odvzemom servisa kar nekako šokirala Polono, ki je delala vse več napak.

Vse to je privedlo še do ene izgubljene igre na svoj začetni udarec, Ana pa je vse skupaj potrdila v 8. igri ter izenačila v nizih. V tretjem je Čakvetadzejeva povedla že 4-1 in Polonina barka je bila nekako že potopljena. Nekaj upanja je vlila naslednja igra, v kateri je prišla do brejka, a kaj, ko je vse skupaj spet zapravila v naslednji. No, takšnih daril Moskovčanka ni izpustila ter izkoristila prvo zaključno žogo, pri tem pa ji je pomagala tudi Hercogova, ki je na silo hotela izvleči 'winner' na servis nasprotnice.

Ana Čakvetadze se bo jutri ob 20. uri borila za portoroško lovoriko

Celoten dvoboj je trajal 1 uro in 48 minut, začel pa se je z dveurno zamudo, saj so mesto rož danes prekrili črni oblaki, ki so izpustili nekaj dežja. Na koncu je Rusinja osvojila 77 točk, Štajerka pa 72, ki ji tako ni uspelo priti v drugi finale WTA turnirjev, na prvenec pa še čaka. Na drugi strani ima Čakvetadzejeva v svoji zbirki že sedem naslovov, a zadnji sega v leto 2008, ko je bila najboljša na dvoranskem turnirju v Parizu. V finalu bo igrala s Švedinjo Johanno Larsson, ki je s 6-2, 1-0 ugnala Ksenjo Pervak. Za Skandinavko je to seveda uspeh kariere.

Polona je za igranje v polfinalu dobila 130 točk in ček v višini 10,200 ameriških dolarjev.

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec, Andrej Kaplja

Banka Koper Slovenia Open 2010
Portorož, SLO
Julij 19 - 25, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Polfinale:

Anna Chakvetadze (RUS) d. (7) Polona Hercog (SLO) 06 62 62

Johanna Larsson (SWE) d. Ksenia Pervak (RUS) 62 10

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete