Golubev premagal Melzerja za prvo slavje v karieri!

26.07.2010

HAMBURG, NEMČIJA - 82. igralec sveta iz Kazahstana Andej Golubev, je v Hamburgu prišel na sam tron turnirja serije 500, potem ko je v finalu premagal favoriziranega Jurgena Melzerja z rezultatom 6-3, 7-5.

Ja, za Kazahstancem je sanjski teden, saj je prvič v profesionalni karieri prišel do naslova na turnirjih serije ATP. Golubev je ta teden tudi praznoval 23. let, med drugim pa je tudi prvič premagal igralca iz prve deseterice. V tretjem krogu je namreč padel šesti igralec sveta Nikolaj Davidenko.

Finalista letošnjega peščenega turnirja serije 500 v Hamburgu. Levo zmagovalec iz Kazahstana Andrej Golubev, desno poraženi Avstrijec Jurgen Melzer

Andrej je tudi tretji tenisač v letošnji sezoni, ki je prišel do prvenca po Johnu Isnerju in Ernestsu Gulbisu. Prvemu, ki je včeraj igral tudi finale Atlante, je to uspelo na začetku leta v Aucklandu, Gulbis pa je bil najboljši v Delray Beachu. Zmaga Golubeva je toliko večje presenečenje, ker je v letošnjem letu dobil le osem dvobojev, v Hamburgu pa je vse pospravil brez izgubljenega niza.

''Zelo sem vesel, da sem prišel do prvega naslova. Posebej mi je drago, da se je to zgodilo prav v Hamburgu na peščeni podlagi. Igral sem zelo dobro ter verjel vase ves čas'', so bile besede novopečenega zmagovalca takoj po finalnem dejanju.

Finalist Jurgen Melzer zaseda 15. mesto na ATP lestvici, kar je tudi njegova najvišja uvrstitev v karieri, v finalih pa ima sedaj razmerje 2-7.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

International German Open 2010
Hamburg, NEM
19-25 Julij, 2010
Nagradni sklad: $1000000
Podlaga: Pesek
Tip: ATP




Finale:

Andrey Goubev (KAZ) d Jurgen Melzer (AVT) 63 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete