Čakvetadzejeva zopet zaprla pot Poloni Hercog!

06.08.2010

KOPENHAGEN, DANSKA - Ruska teniška igralka Ana Čakvetadze, je že drugič zapored premagala Polono Hercog, tokrat v četrtfinalu turnirja serije WTA International na Danskem.

23-letna, nekdanja 5. igralka sveta Ana Čakvetadze, je najboljšo slovensko tenisačico izločila pred finalom na turnirju Banka Koper Slovenia Open v Portorožu, kjer je Polona dobila prvi niz s 6-0 nato pa izgubila naslednja dva, no, danes je bila zmaga Rusinja še bolj prepričjiva, saj je slavila s 6-4, 6-3.

Ana Čakvetadze je postala 'strup' za Hercogovo, ki domov odhaja z novimi 70 točkami in čekom v vošini 5,340 USD

Točno 1 uro je porabila Moskovčanka, da se je prebila v naslednji polfinale, tudi v Kopenhagnu pa je svojo misijo začela v kvalifikacijah. 4 brejki so bili povsem dovolj, dva v prvem in dva v drugem. Polona je sicer v drugem nizu zaostala že po prvi igri, kasneje pa je imela dvojno ribrejk priložnost za izenačenje in vrnitev v igro, a ji v odločilnih trenutkih ni uspelo presenetiti Rusinje s skrajšano žogico. Na koncu je Čakvetadzejeva osvojila 9 točk več od šestopostavljene Štajerke (55:46).

V drugem končanem četrtfinalu dneva je 7. nosilka Klara Zakopalova s Češke s 6-1, 7-5 izločila Romunko Sorano Cirsteo. Slednja je včeraj s turnirja pospravila našo Katarino Srebotnik.

pripravil: L.S.

foto: Andrej Kaplja

e-Boks Sony Ericsson Open 2010 2010
Kopenhagen, DAN
Avgust 2 - 8, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Četrtfinale:

(Q) Anna Chakvetadze (RUS) d. (6) Polona Hercog (SLO) 64 63
(7) Klara Zakopalova (CZE) d. Sorana Cirstea (ROU) 61 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete