Veliki preobrat Kim Clijsters in zmaga v Cincinnatiju!

16.08.2010

Cincinnati, ZDA - V finalu velikega turnirja serije WTA je super mamica Kim Clijsters ugnala sibirsko teniško lepotico Marijo Šarapovo z 2:6,7:6(4),6:2 in osvojila naslov. V veliki meri je k temu pripomogla prekinitev zaradi dežja!





Do takrat je imela Rusinja Marija Šarapova vse v svojih rokah, saj je gladko dobila 1. niz s 6:2, v 2. nizu vodila s 5:2 in imela pri rezultatu 5:3 kar 3 zaključne žogice za zmago, ki jih ni izkoristila, nato pa se je ulil dež.

Pri povratku na igrišče je Kim Clijsters odvzela servis nasprotnici in se izvlekla v podaljšano igro ter osvojila 2. niz s 7:6. Marija se je še upirala na začetku 3. niza, potem pa je bila vse skupaj le še enosmerna ulica in Kim se je veselila nove velike zmage!





Kim :
"Ko sva morali prekiniti dvoboj sem imela pozitivne in negativne misli. Dobro sem igrala iz osnovne linije, servis pa mi nikakor ni deloval. Ob vrnitvi sem vedela, da bom morala garati, saj nisva začeli z 0:0".

Ob koncu drugega niza je Marija Šarapova začutila bolečino v peti. Po dvoboju še ni vedela, ali bo lahko nastopila na prihajajočem turnirju v Montrealu.

Marija : "Nisem še imela časa za pogovor s trenerjem ali zdravnikom. Bolečina se je pojavila od nikoder, tako da še ne vem kako bo. Mislim, da je prekinitev malo pomagala Kim, da je lahko v miru razmislila kaj mora spremeniti v nadaljevanju. Ko je prišla nazaj, je začela igrati resnično dober tenis".


WTA Cincinnati, finale :

Kim Clijsters (Bel/4) : Marija Šarapova (Rus/10) 2:6, 7:6, 6:2


foto : AP, AFP
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete