Teniške igralke z Marijo Šarapovo na čelu, najbogatejše športnice na svetu!

21.08.2010

Znana revija Forbes, ki med drugim spremlja tudi največje zaslužkarje v športu, je objavila lestvico športnic, ki so zaslužile največ v obdobju zadnjih 12. mesecev tako z nagradami kot v izven športnih dejavnostih. Prva 3 mesta so zanesljivo osvojile teniške igralke, z Marijo Šarapovo na čelu, med top 10 pa jih je kar 5!



Marija Šarapova s pojavljanjem v javnosti in reklamiranjem različnih izdelkov ter športne konfekcije, zasluži neprimerno več kot s turnirskimi nagaradami(Na sliki v stilu Sharone Stone)!

Lestvica top 10 športnic, ki so zaslužile največ!

Uvrstitev TOP 10 Šport Zaslužek v 1 letu($)
1. Marija Šarapova, Rusija Tenis 24.5 milijonov
2. Serena Williams, ZDA Tenis 20.2
3. Venus Williams, ZDA Tenis 15.4
4. Danica Patrick, ZDA Avto-moto 12
5. Kim Yu Na, Južna Koreja Drsanje 9.7
6. Annika Sorenstam, Švedska Golf 8
7. Ana Ivanovič, Srbija Tenis 7.2
8. Jelena Jankovič, Srbija Tenis 5.3
9. Paula Creamer, ZDA Golf 5.2
10. Lorena Ochoa, Mehika Golf 5


Marija Šarapova je imela nekaj časa težave s poškodbo rame, sedaj pa je spet v formi. Letos je igrala že v 5. finalih in 2 x zmagala, kar je še dodatno vplivalo na njeno pojavnost v medijih in ji povečalo zaslužek.

Na 2. in 3. mestu sta sestri Williams, ki sta drugače na 1. in 2. mestu po zaslužku od turnirskih nagrad v karieri(32.7, 27.3 milj. $).

Na 7. in 8. mestu sta Srbkinji Ana Ivanovič in Jelena Jankovič. Ana se lahko večini zaslužka zahvali izven športnim dejavnostim, Jeleno pa visoko drži pogodba s kitajskim proizvajalcem opreme, vredna 5 milj. $ za 3 leta!

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete