Roger Federer po težkem dvoboju ubranil naslov v Cincinnatiju!

22.08.2010

CINCINNATI, ZDA  - Švicarski teniški virtuoz Roger Federer je v izenačenem dvoboju strl odpor odličnega Američana Mardyja Fisha in ubranil naslov na velikem turnirju serije ATP 1000 v Cincinnatiju. Na koncu se je rezultat glasil 6:7(5),7:6(1),6:4 v nizih!




Roger Federer je tako po vrnitvi z dopusta igral v finalu Toronta in osvojil 17. turnir serije ATP 1000, 63. serije ATP ter 4. v Cincinnatiju!

Že v 1. nizu se je v podaljšani igri dogajala prava drama. Švicar je imel vodstvo 5:4 in 2 servisa za zmago v nizu. Vse to je zapravil in Američan je s serijo 3 zaporednih točk vzel ponujeno.

Tudi 2. niz se je odločal v podaljšani igri, a je tokrat Roger vzel stvar v svoje roke in Mardyju ni dopstil več kot osvojitev točke.




Tako se je vse prevesilo v 3. niz. Odločilna je bila 9. igra, ko je "padel" 1. in edini "break" v dvoboju in Roger je vse skupaj potrdil še z osvojitvijo 10. igre na svoj servis ter se veselil velike zmage.

Zelo napet in izenačen dvoboj je trajal kar 2 uri in 40 minut. Oba sta bila zelo uspešna na svoj 1. in 2. servis. Mardy je dosegel 17 asov, Roger 11, Roger pa je ob nekaterih drugih elementih igre, osvojil tudi več točk(125/113).

To je bila "komaj" 2. letošnja zmaga Rogerja na kakšnem turnirju(po OP Avstralije), a je z zadnjimi rezultati najavil ponovno kandidaturo za naslov na OP ZDA, ki ga je osvojil 5 x zapored, serijo pa mu je lani v finalu prekinil, Juan Martin Del Potro, ki pa zaradi poškodbe ne bo mogel braniti naslova!

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete