Juan Martin del Potro tretji tenisač v 42.letih, ki no bo branil naslova na OP ZDA!

23.08.2010

Pred vrati je OP ZDA, teniški turnir za Grand Slam, ki se vsako leto igra prva dva tedna v septembru. Obenem je to tudi zadnji turnir največje četverice v teniški sezoni, ki se začne z novim letom ter konča približno konec novembra.

Pa si poglejmo, kdo vse je do danes odpovedal nastop zaradi poškodb. Prvo ime, ki manjka na listi prijavljenih igralcev, je branilec naslova Juan Martin del Potro. Vsaj tako so napisali pri agenciji AP in se naslonili na neimenovani vir, ki je blizu Argentincu. J.M. del Potro ne igra že vse od OP Avstralije (januar) zaradi poškodbe desnega zapestja, kasneje pa je bil tudi na operaciji. Del Potro je šele tretji teniški igralec v zadnjih 42.letih, ki ne bo branil naslova v New Yorku.

Juan Martin del Potro ne bo branil naslova v New Yorku

V moški konkurenci ne bomo videli tudi Francoza Joja-Wilfrieda Tsongo in Nemca Tommya Haasa, ki je nedavno nazaj  dobil tudi ameriško državljanstvo. Prav tako sta 'out' tudi Hrvata Ivo Karlović in Mario Ančić.

Med dekleti tokrat ne bo prve dame teniške turneje WTA Serene Williams, ki še ni pozdravila poškodbe stopala. Naj vas spomnimo, da se je Serena pretekli mesec porezala, ko je v nekem lokalu stopila na steklo. ''Zelo sem žalostna, ker ne bom mogla nastopiti. Zdravniki so mi dejali, da stopalo ne bo nared do 30. avgusta'', je povedala kraljica ženskega tenisa ter dodala, da je bila to ena težjih odločitev v njeni bogati karieri. Američanka je na OP ZDA slavila trikrat, skupaj pa ima 13. naslovov za Grand Slam. Lani je izpadla v polfinalu proti Kim Clijsters, dvoboj pa nam je ostal v spominu po tem, ko je Serena Williams 'napadla' linijsko sodnico zaradi dosojenega prestopa v zaključku tekme.

Serena zaradi 'nerodnosti' ne bo igrala na letošnjem OP ZDA

Igranje v Flushing Meadowsu izpušča tudi letošnja povratnica na teniška igrišča Belgijka Justine Henin, izmed prve stoterice pa bo 'zaenkrat' manjkala še Madžarka Melinda Czink. No, do začetka turnirja je še sedem dni in lahko pride še do kašne odpovedi, a upajmo da se to ne bo zgodilo med najboljšimi tekmovalci in tekmovalkami.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete