V Montrealu so končno dobili zmagovalko Caroline Wozniacki!

23.08.2010

MONTREAL, KANADA - Po velikih težavah zaradi slabega vremena, se je danes končno zaključil ženski Premier turnir v kanadskem Montrealu, ki se je igral za nagradni sklad 2 milijona ameriških zelencev. V ponedeljek so tako odigrali oba polfinala in finale.

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki, ki šteje 20 let, je v enem dnevu dobila oba dvoboja ter prišla do 9. naslova v karieri. V finalu Rogers Cupa je premagala Rusinjo Vero Zvonarjovo s 6-3, 6-2 ali 2-0 v nizih. S tem je postavila piko na 'i' turnirju, ki je bil v soboto in nedeljo neprestano žrtev padavin v tem delu države.

Caroline Wozniacki je pred OP ZDA v super formi. Lani je v New Yorku prvič igrala v finalu turnirja za Grand Slam

Prav zaradi tega, sta bila v ponedeljek na vrsto oba polfinala in pa tudi veliki finale. No, v prvem dvoboju polfinala je Caroline Wozniacki izločila Rusinjo Svetlano Kuznjecovo s 6-2, 6-3 (dvoboj je bil v soboto prekinjen v prvem nizu pri 2-0 za Wozniacki), medtem ko je drugi polfinalni dvoboj Belorusinja Viktorija Azarenka predala veri Zvonarjovi po izgubljenem tajbrejku prvega niza. Azarenka je v prvem nizu zapravila tudi dve žogi za niz.

Dejstvo je, da Danka, ki je 2. igralka sveta, ne bo imela časa za slavje, saj jo že jutri čaka nastop na teniškem turnirju v New Havnu, kjer je 1. nosilka.

Srebotnikova se je v dvojicah ustavila v finalu

Katarina Srebotnik je v paru s Čehinjo Kveto Peschke izgubila v finalu proti argentinsko-italijanski navezi Gisela Dulko/Flavia Pennetta s 7:5, 3:6, 12:10.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Rogers Cup 2010
Montreal, KAN
Avgust 16 - 22, 2010
Nagradni sklad: $2000000
Podlaga: Trda
Tip: WTA


Finale:

(2) Caroline Wozniacki (DEN) d. (8) Vera Zvonareva (RUS) 63 62

Polfinale:

(2) Caroline Wozniacki (DEN) d. (11) Svetlana Kuznetsova (RUS) 62 63
(8) Vera Zvonareva (RUS) d. (10) Victoria Azarenka (BLR) 76(6) 10 ret. (left foot blister)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete