Žemlja pogorel že v 1. krogu kvalifikacij OP ZDA!

26.08.2010

NEW YORK, ZDA - Prvi slovenski teniški lopar Grega Žemlja (121. na ATP) se poslavlja s turneje po ZDA, potem ko je izgubil že v 1. krogu kvalifikacija zadnjega Grand Slama sezone v New Yorku.

Od 23-letnega Gorenjca, ki je bil v kvalifikacijah 6. nosilec, je bil s 3-6, 6-2 in 6-2 presenetljivo boljši osem let starješi Brazilec Julio Silva, ki je 227. igralec na teniški lestvici ATP.

Žemljo je pokopal servis, ki nikakor ni stekel. V polje je zadel le 47% prvih začetnih udarcev, na katere je bil 63% uspešen, na drugega pa je izkoristil le 39% točk. Vse to je bilo veliko premalo za južnoameriškega veterana, ki je le enkrat v karieri igral v glavnem delu turnirja za Grand Slam. Ta dosežek je star že več kot štiri leta, ko mu je uspelo igrati med 132 najboljšimi na Roland Garrosu, peščeni podlagi, kjer je tudi veliko bolj uspešen.

Žirovničan bo moral na nastop v glavnem delu OP ZDA počakati vsaj še leto dni

Grega je letos že igral v glavnem delu Melbourna in Pariza, po uspešnem nastopu na ameriškem turnirju v Washingtonu in dobrim odporom v kvalifikacijah Toronta in Cincinnatija, pa bo verjetno sam po tem izpadu zelo razočaran. Slovenci tako še naprej ostajamo brez nastopa v glavnem delu Flushing Meadowsa. Še najbližje 'neosvojlivi trdnjavi' pa je bil lani Blaž Kavčič, ki je izgubil v 3. krogu kvalifikacij.

Celotni prvi medsebojni dvoboj Žemlje in Silve se je končal po 1 uri in 59 minutah. Po začetnem otipavanju je v prvem nizu prvi do brejka prišel Grega, Brazilec ga je na kratko ujel, toda s še enim odvzetim servisom takoj v naslednji igri je Grega prednost potrdil v 9. igri, ko je izkoristil tretjo žogo za niz.

Dober začetek, ki pa se ni nadaljeval v drugem nizu, saj je prvi do prednosti prišel Silva. Žemlja je poskušal vse, da bi izničil vodstvo, a mu je proti koncu zmanjkalo moči in je v zadnji igri še enkrat oddal začetni udarec. Zmagovalca je odločil tretji niz, v katerem je Brazilec povedel 3-2. Žemlja je z ribrejkom prišel na 2-3, ko pa je v 6. igri zopet zatajil servis je bilo dvoma o zmagovalcu konec. Za nameček je Silva zmago in vstop v drugi krog kvalifikacij potrdil s še enim brejkom ter zasluženo slavil.

Brazilec Julio Silva je presenetil Žemljo v 1. krogu kvalifikacij odprtega prvenstva ZDA

Na koncu je osvojil 18 točk več (92-74), zadel 5 asov (Žemja 7) ter izkoristil 6 priložnosti za odvzem servis igre v 15 poskusih (Žemlja 3/8).

pripravil: L.S.

foto: daylife.com, esportesite.com.br

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete