16 letna Laura Robson šokirala Jeleno Dokič v New Yorku!

27.08.2010

NEW YORK, ZDA - Razvpita britanska teniška igralka, 16.letna Laura Robson, je v 1. krogu kvalifikacij za nastop v glavnem delu OP ZDA šokirala Avstralko Jeleno Dokič in jo premagala s 6:1, 6:4 v nizih.



Se bo Laura prebila v glavni del?

Jelena Dokič je prišla na turnir zelo samozavestna, saj je pred tem osvojila kar 3 močne turnirje serije ITF in nanizala 15 zmag! Najstnica iz Velike Britanije letos ni dosegala kakšnih odmevnih rezultatov, morda pa se ji bo prav v New Yorku uspelo prvič prebiti na kakšen grand slam turnir!



Jelena je v nizu osvojila 3 "challengerje", a ji to ni pomagalo proti najstnici z otoka... .


Laura je v 1. nizu 3 x odvzela servis izkušeni 27-letni Jeleni, ki je bila nekoč že 4. na svetu. V 2. nizu je v 3. igri ubranila "break" priložnosti Jelene in v 4. igri sama prišla do prednosti, ki jo je mirno zadržala do konca. Laura je dosegla 11 asov in 10 zmagovitih točk, medtem ko je Jelena ostala pri številki 2 v obeh elementih igre.

"Zelo sem zadovoljna s svojo predstavo nocoj. Vedela sem, da bo težko proti Jeleni, ki je velika igralka in tudi moja dobra prijateljica. Zelo sem vesela napredovanja v 2. krog,"je dejala srečna Laura Robson!

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete