Caroline Wozniacki bi z zmago na OP ZDA zaslužila še dodaten 1 milijon USD!

28.08.2010

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je letošnja zmagovalka ameriške serije turnirjev, t.i. US Open Series, ki se igra pred začetkom OP ZDA.

20-letna Danka je še pred finalnim nastopom, ki jo čaka danes v New Havnu, skupna zmagovalka omenjenih turnirjev, za njo pa sta se zvrstili Belgijka Kim Clijsters in Rusinja Svetlana Kuznjecova. Kakorkoli, Wozniackijeva ima kot zmagovalka možnost, da vse to nagradi še z naslovom na OP ZDA, kjer je lani igrala v finalu. Če bi ji uspelo, bi bil za njo to prvenec na turnirjih za Grand Slam, za nameček pa bi ji pripadel še denarni  bonus v višini 1 milijona ameriških zelencev. Če bi v New Yorku slavila in ubranila naslov Kim Clijsters, bi po zaslugi 2. mesta na ameriški seriji turnirjev v mošnjiček dodala dodatnih pol milijona USD, Svetlana Kuznjecova pa bi s končno zmago v Flushing Meadowsu čeku dodala še 250,000 USD.

Kim Clijsters je leta 2005 osvojila ameriško serijo teniških turnirjev in OP ZDA

Ameriška serija turnirjev Olympus US Open Series poteka že sedmo leto zapored, obsega pa 10 turnirjev na trdi podlagi (5 ATP in 5 WTA), ki se igrajo pred OP ZDA. Letos so na prvih štirih turnirjih slavile Viktorija Azarenka (Stanford), Svetlana Kuznjecova (San Diego), Kim Clijsters (Cincinnati) in Caroline Wozniacki (Toronto), danes pa se bosta v finalu New Havna pomerili še Caroline Wozniacki in Nadja Petrova.

Belgijka Kim Clijsters je edina igralka, ki ji je uspelo leta 2005 osvojiti t.i. ameriško serijo turnirjev in OP ZDA

 LETO

Zmagovalka turnirjev Olympus US Open Series

Uvrstitev na OP ZDA

2004

Lindsay Davenport (ZDA)

polfinale

2005

Kim Clijsters (BEL)

zmagovalka

2006

Ana Ivanović (SRB)

3. krog

2007

Marija Šarapova (RUS)

3. krog

2008

Dinara Safina (RUS)

polfinale

2009

Jelena Demetjeva (RUS)

2. krog

2010

Carolne Wozniacki (DAN)

?

Caroline Wozniacki, lankoletna finalistka Flushing Meadowsa, je tudi 1. nosilka letošnjega OP ZDA. V 1. krogu bo igrala s 'povabljenko' Chelsey Gullickson iz ZDA.

Med moškimi je letošnji zmagovalec ameriške serije turnirjev Andy Murray.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete