Andy Murray prišel do možnosti, da pride do največjega čeka v zgodovini tenisa!

28.08.2010

Britanski teniški igralec Andy Murray, ki je osvojil letošnji Masters turnir v Montrealu (Rogers CUP) in prišel v finale Farmers Classica v Los Angelesu, je letošnji zmagovalec ameriške serije turnirjev, ki se igrajo pred zadnjim Grand Salmom sezone v New Yorku.

Škot je prvič v karieri zmagovalec omenjene serije turnirjev, potem ko je v zadnjih dveh letih osvojil 2. mesto. Na drugem mestu se je letos znašel Švicar Roger Federer (enako število točk kot Murray), tretje pa je zasedel domačin Mardy Fish.

Ali bo Andy Murray ujel največji ček v zgodovini tenisa (2,7 milijona USD)?

Murray se bo tako ob Caroline Wozniacki (zmagovalka ženskega dela turnirjev) na OP ZDA potegoval za največjo denarno nagrado v zgodovini tenisa. Če bi mu uspelo slaviti v Flushing Meadowsu, bi v žep pospravil kar 2,7 milijona USD (1,7 milijona USD za OP ZDA + bonus 1 milijon za zmago na Olympus US Open Series). Federer bi za zmago v New Yorku dobil dodatnih 500,000 USD, Fish pa 250,000 USD:

Leta 2007 je švicarski teniški maestro Roger Federer prišel do največjega zaslužka v zgodovini, ko je zmagal na ameriški seriji in nato še na OP ZDA ter dobil ček v višini 2,4 milijona USD, Kim Clijsters pa je ta podvig uspel leta 2005, ko je dobila 2,2 milijona USD.

Leto

Zmagovalec ameriške serije turnirjev

Uvrstitev na OP ZDA

2004

Lleyton Hewitt (AUS)

finalist

2005

Andy Roddick (ZDA)

1. krog

2006

Andy Roddick (ZDA)

finalist

2007

Roger Federer (ŠVI)

zmagovalec

2008

Rafael Nadal (ŠPA)

polfinale

2009

Sam Querrey (ZDA)

3. krog

2010

Andy Murray (VB)

?

Ameriška serija turnirjev poteka že sedmo leto zapored in obsega 10 turnirjev (5 moških in 5 ženskih) pred OP ZDA, kjer se teniški igralci in igralke potegujejo za več kot 40 milijonov nagradnega sklada. Leta 2008 je glavni sponzor ameriške turneje postal Olympus, ostali sponzorji, ki podpirajo to turnejo pa so še: American Express, Evian, Grand Marnier in SPDR State Street Global Advisors.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete