Srebotnikova v paru s Peschkejevo dokazuje, da ji ni para na svetu v dvojicah!

29.08.2010

NEW HAVEN, ZDA - Nekoč najboljša teniška igralka na sončni strani Alp Katarina Srebotnik, po poškodbi ahilove tetive in ramena nima sreče na turnirjih v igri posameznic, kjer je padla tako globoko, da je letos ne bomo videli niti na OP ZDA, toda v igri dvojic je 29-letna Velenjčanka sigurno ena najboljših tenisačic sveta.

Ne glede na to ali igra v paru z moškim ali žensko oz. s katerimkoli partnerjem, je vedno v ožjem krogu favoritinj za končno zmago, pa naj gre za turnirje serije WTA ali pa Grand Slam.No, Kata je včeraj z letošnjo 'sodelavko' Kveto Peschke iz Češke, na turnirju serije Premier v New Havnu zopet pokorila vse do konca. Čestitke Kata in Kveta!

Kveta Peschke in Katarina Srebotnik (1. nosilki), sta v finalu 600,000 USD vrednega turnirja premagal Američanki Bethanie Mattek-Sands in Meghann Shaughnessy s 7-5 in 6-0 ter prišli do drugega naslova v letošnjem letu na turnirjih serije WTA serije Premier.

Katarina Srebotnik in Kveta Peschke bosta igrali seveda tudi na letošnje zaključnem turnirju v Dohi

Peschke in Srebotnik sta letos slavili že na turnirju v Indian Wellsu, poleg tega pa sta skupaj še petkrat igrali v finalu. Tokrat sta v prvem nizu pri 4-5 (40:40) ubranili žogo za niz nasprotnicama, saj v dvojicah ne igrajo več na prednost, nato pa je slovensko-češka naveza prišla do devetih iger zapored na svoj račun ter domačinkama v drugem nizu zavezala kravato.

''V prvem nizu sta nasprotnici igrali zelo hitro, a nekako sva izvlekli ta niz. No, drugi se je končal kar s 6-0, kar je res nekaj neverjetnega'', je povedala Kata po dobljenem finalu.

Najboljša slovenska teniška igralka, 19-letna Polona Hercog, je dobila nasprotnico v 1. krogu letošnjega OP ZDA, ki se začne jutri. Nasproti mreže ji bo stala kvalifikantka iz Luksemburga Mandy Minella, ki šteje 24 let, na teniški lestvici WTA pa se nahaja na 186. mestu. To bo njun prvi medsebojni obračun.

Za Katarino Srebotnik je to že 23. lovorika v dvojicah na WTA Touru, za Kveto Peschke pa 16. V letošnji sezoni sta Slovenka in Čehinja igrali že v sedmih finalih. Zmagali sta v Indian Wellsu in včeraj v New Havnu, kot finalistki pa sta končali na turnirjih v Dubaju, Stuttgartu, Roland Garrosu, Eastbournu in Montréalu.

Kata in Kveta sta za zmago dobili ček v skupni vrednosti 31,000 USD. Z novimi 470 točkami zasedata 2. mesto na lestvici WTA med dvojicami v letošnjem letu.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

PILOT PEN TENNIS AT YALE
New Haven, CT-ZDA
Avgust 22-28, 2010
$600,000/Premier 
Podlaga: Trda

Sobota, Avgust 28, 2010 

Dvojice - Finale:

(1) Peschke/Srebotnik (CZE/SLO) d. Mattek-Sands/Shaughnessy (USA/USA) 75 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete