Polona Hercog začinila slabe slovenske nastope na letošnjem OP ZDA!

30.08.2010

NEW YORK, ZDA - Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog, ki je po izpadu Grege Žemlje in Maše Zec-Peškirič v kvalifikacijah OP ZDA kot edina zastopala barve naše države na letošnjem zadnjem Grand Slamu sezone, je tekmovanje končala že po 1. krogu glavnega dela.

19-letna mladenka iz Kamnice pri Mariboru je nepričakovano izgubila proti kvalifikantki iz Luksemburga Mandy Minelli s 6-4, 7-5.

Luksemburžanka je pri svojih 24-letih sploh prvič nastopila v glavnem delu kakšnega turnirja velike četverice, trenutno pa se na WTA lestvici nahaja na 186. mestu, a je vseeno presenetila najboljšo slovensko igralko, ki je 140 mest pred njo.

 

Ostali komentarji na dvoboj

Polona Hercog je končala s svojimi nastopi med posameznicami na OP ZDA že v 1. krogu

Sam začetek 91 minut trajajočega dvoboja ni obetal takšnega razpleta, saj je Štajerka z brejkom povedla 4-2. Štiri naslednje igre na račun Luksemburžanke so ji vzele tudi niz, v katerem sta si obe priigrale šest brejk priložnosti, le da je Mandy izkoristila dve, Polona pa eno.

V drugem sta tekmici držali vajet servisa v svojih rokah. Hercogova je imela veliko večji odsotek zadetih prvih (72%:47%), a kaj ko je bil izkoristek slabši (79%.87%), še posebej pa je Polona slabo igrala na drugega, kjer je vknjižila le 36% točk (4/11). Vse do 6-5 za Luksemburžanko sta bili zelo izenačeni, prvo priložnost za brejk in s tem tudi zaključno žogo pa si je Minella priborila v 12. igri. Poloni je uspelo ubraniti dve, da si je izborila prednost za obstanek (dvakrat), toda namera ni uspela. Luksemburžanka tretje ponujene priložnosti ni več izpustila iz rok ter odšla v 2. krog, kar je največji uspeh njene kariere, Polona pa bo morala na ta dosežek na OP ZDA počakati vsaj eno leto.

Statistika dvoboja 1. kroga OP ZDA: Polona Hercog (SLO) - Mandy Minella (LUX)

Slovenski nastopi v posamični konkurenci na letošnjem zadnjem Grand Salmu so tako končani. V kvalifikacijah smo imeli Grega Žamljo in Mašo Zec-Peškirič, ki sta tako kot Hercogova, odigrala le eno tekmo.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete