Federer že v drugem tednu OP ZDA in hiti po novo (6) zvezdico!

05.09.2010

NEW YORK, ZDA - Petkratni zmagovalec OP ZDA Roger Federer se ni dal motiti in je kljub vetrovnim razmeram po treh nizih v 3. krogu izločil Francoza Paula Henrija Mathieuja.

Za švicarskega teniškega virtuaoza je bila to že peta zmaga nad omenjenim nasprotnikom, proti kateremu še ne pozna poraza. V soboto je slavil z gladkih 6-4, 6-3, 6-3, še največ dela pa je imel v prvem nizu, kjer je proti koncu reševal brejk priložnost Francoza. No, kot je to že v navadi, je prvo rešil mini težavico, v naslednji igri pa sam prišel do brejka za vodstvo v nizih.

Federer lovi 17. naslov na turnirjih za Grand Slam

Celoten dvoboj je trajal 1 uro in 39 minut, v prvih treh krogih pa še ni oddal niza. Njegovo razmerje zmag in porazov v Flushing Meadowsu je sedaj 54-5. Federer je pred zadnjim Grand Slamom sezone zmagal na Masters turnirju v Cincinantiju in je glavni favorit za letošnji naslov kljub temu, da je drugi nosilec.

"Zelo dobro mi je šlo v vetrovnih razmerah. Zelo pomembno je bilo, da sem uspel rešiti brejk priložnost, nato pa sem se sprostil'', je dejal Roger, ki je na zadnjih dveh turnirjih velike četverice izpadel v četrtfinalu.

Prav nobenih težav s prebojem v 4. krog ni imel tudi 5. nosilec Robin Soderling, ki je s 6-2, 6-3, 6-3 izločil Nizozemca Thiema De Bakkerja. Soda je zadel 7 asov in 30 winnerjev, na svoj prvi servis pa je izpustil le sedem točk. Skandinavec je sedaj le še zmago oddaljen od svoje najboljše uvrstitve na turnirjih za Grand Slam na trdi podlagi. No, za preboj v četrtfinale bo moral ugnati Španca Alberta Montanesa, kateremu je danes predčasno dvoboj predal Japonec Kei Nišikori.

Janko Tipsarević je v četrtem medsebojnem dvoboju z Gaelom Monfilsom drugič izgubil

17. nosilec Gael Monfils je bil bolj spreten v dvoboju z Jankom Tipsarevićem, ki je z igranjem v 3. krogu vseeno prišel do rezultata kariere na tem turnirju. Srbu po zmagi nad Andyem Roddickom ni uspelo presenetiti Francoza, čeprav je bil blizu izenačenju v četrtem nizu, da bi obračun odpeljal v peti niz.

V 4. krogu je tudi Monfilsov rojak Richard Gasquet, ki je s 6-4, 7-6 in 7-5 zaustavil Južnoafričana Kevina Andersona.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




3. krog:

[2] R Federer (SUI) d P Mathieu (FRA) 64 63 63
[5] R Soderling (SWE) d T de Bakker (NED) 62 63 63
[17] G Monfils (FRA) d J Tipsarevic (SRB) 76(4) 67(4) 62 64
[21] A Montanes (ESP) d K Nishikori (JPN) 62 21 ret. (groin)
R Gasquet (FRA) d K Anderson (RSA) 64 76(3) 75

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete