Kim Clijsters kot namazan stroj preko Ane Ivanović!

05.09.2010

NEW YORK, ZDA - Srbska teniška lepotica Ana Ivanović je v prvih treh krogih OP ZDA pokazala da je v odlični formi, toda v 4. krogu je naletela na Kim Clijsters, branilko naslova, ki je bila premočna.

V dvoboju nekdanjih številk 1 svetovnega tenisa, je Belgijka demonstrirala premoč, saj je za zmago potrebovala manj kot 1 uro ter slavila s 6-2, 6-1. Clijstersova je tako že četrtič prišla v naslednji krog preko Ane, zanimivo pa je to, da je to šele drugi dvoboj, ki sta ga dokončali. Ivanovićeva je pred tem kar dvakrat predala obračun, leta 2005 v Torontu brez boja in nedavno v polfinalu Cincinnatija pri 2-1 v prvem nizu.

Ana Ivanović ni imela nikakršnih možnosti proti Kim Clijsters

Prvi niz je danes trajal 31 minut, Belgijka pa je izkoristila tri brejk priložnosti od šestih, 22-letna Beograjčanka pa eno od štirih. Serijo treh zaporednih iger iz prvega niza je Clijstersova nadaljevala tudi v drugem, ko je nanizala še štiri, se pravi 7 v vrsti ter povedla 4-0. Ani je uspel brejk za 1-4, toda to je bil zadnji vzdihljaj Srbkinje, ki je v drugem nizu še povečala število nevsiljenih napak, na koncu pa osvojila 45 točk, kar je pomenilo 25 manj od nasprotnice.

Kakorkoli, Ana je z igranjem v 4. krogu izenačila uvrstitev kariere na zadnjem Grand Slamu sezone v New Yorku, Kim pa bo v četrtfinalu igrala z zmagovalko dvoboja med Rusinjo Jeleno Dementjevo in Avstralko Samantho Stosur, ki je na vrsti pozno ponoči po našem času.

Dejstvo je, da Clijstersova igra kot 'mašina' je je glavna kandidatka za osojitev lovorike in s tem bi tudi ubranila naslov, ki ga je osvojila tudi že leta 2005.

Mama Kim je le še tri dvoboje oddaljena od ubranitve naslova v New Yorku

Nastop med najboljšimi osmimi si je zagotovila tudi starejša od sester Williams - Venus. Po zelo izenačenem prvem nizu, ki ga je Američanka dobila v podaljšani igri proti Izraelki Shahar Peer, je v drugem veliko hitreje zlomila odpor. Peerova tradicionalno izgublja proti Venus, saj do sedaj ni osvojila niti niza, kaj šele da bi okusila slast po zmagi. Še več, danes je sploh prvič v petih medsebojnih dvobojih prišla do več kot štirih iger v nizu.

''Venus me prav vsakič 'ubije'. Vedno se znajde na pravem mestu in prepričana sem, da bo z vsakim dvobojem boljša. Vseeno sem z današnjo predstavo zadovoljna, saj še nikoli nisem bila tako blizu vsaj enemu nizu'', je povedala Izraelka po tekmi.

Venus je že v četrtfinalu OP ZDA

Williamsova se bo v četrtfinalu pomerila z Italijanko Francesco Schiavone, ki je vprvem nizu proti Rusinji Anastasji Pavljučenkovi prišla do enega brejka, v drugem pa blestela na vse načine ter zavezala kravato. Kdor je mislil, da je bila zmaga Francesce na letošnjem Roland Garrosu le preblisk, se je grdo uštel. Italijanka sama zase pravi, da se v New Yorku počuti še veliko bolje kot se je v Parizu, koliko pa so vredne njene besede pa bomo lahko videli že v torek, ko ji bo nasproti stala Venus, ki je do sedaj dobila prav vseh sedem medsebojnih obračunov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




4. krog:

(2) Kim Clijsters (BEL) d. Ana Ivanovic (SRB) 62 61
(3) Venus Williams (USA) d. (16) Shahar Peer (ISR) 76(3) 63
(6) Francesca Schiavone (ITA) d. (20) Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 63 60

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete