Kaj takšnega, zmagovalec ameriške serije Andy Murray pakira kovčke že po 3. krogu!

06.09.2010

NEW YORK, ZDA - 3. krog letošnjega OP ZDA, ki se igra v New Yorku, je bil usoden za 4. nosilca in enega največjih favoritov Andya Murraya, ki si je ta 'naziv' priigral z uspešnimi igrami na ameriški turneji US Open Series.

23-letni Škot bo moral zaradi poraza v 3. krogu zadnjega Grand Slama leta 2010 proti Švicarju Stanislasu Wawrinki na prvenec s turnirjev velike četverice počakati še najmanj pet mesecev, s tem pa se agonija Britancev nadaljuje v 75. leto, saj je nazadnje njihov rojak Fred Perry zmagal prav v New Yorku daljnega leta 1936. Andrew "Andy" Murray tako hitro na turnirju za Grand Slam ni odpadel že vse od leta 2008 in Roland Garrosa, ki pa je tako ali tako njegova najslabša podlaga.

Stanislas Wawrinka, junak sedmega dne OP ZDA 2010

No, danes je bil od Škota boljši Stanislas Wawrinka, 25. nosilec, ki šteje prav toliko let. Lahko bi rekli, da je zmaga Stana s 6-7, 7-6, 6-3 in 6-3 prvovrstna senzacija v tem trenutku, kajti tekmeca sta v zadnjih dveh mesecih prikazala povsem drugačna obraza. Murray je briljiral na turnirjih pred OP ZDA, medtem ko Wawrinka vse od OP Francije ni sestavil nikakršnega rezultata z izjemo zmage na manjšem Challenger turnirju v Luganu meseca junija. Vsekakor je bil Švicar vedno neugoden tekmec za Britanca, a poraza slednjega verjetno ni pričakoval nihče.

Murray se je s tem tudi poslovil od možnosti, da prvič pride do prvenca na turnirjih za Grand Slam in tudi največjega čeka v zgodovini tenisa, saj bi mu v primeru zmage pripadlo 2,7 milijona USD. To možnost pri dekletih še vedno ima Danka Caroline Wozniacki.

Po dobljenem prvem nizu v tajbrejku, je v drugem Murray že serviral za vodstvo 2-0 v nizih, nato pa se je tekma prevesila na stran Švicarja. Murray je bil na igrišču Louisa Armstronga le še bleda senca četrtega nosilca in favorita v dvoboju in ladja se je počasi začela potapljati. Britanec je poskušal vse, da bi prišel vsaj do odločujočega petega niza, a se Wawrinka ni zmedel ter zaigral najbolje  odločilnih trenutkih ter po 3 urah in 56 minutah slavil nepričakovano, a veliko zmago, ki ga pelje v 4. krog.

Rafa bi lahko postal četrti igralec v zgodovini tenisa, ki bi se dokopal do treh lovorik s turnirjev za Grand Slam v enem koledarskem letu

Brez izgubljenega niza tekmovanje v New Yorku nadaljuje tudi 1. nosilec Rafael Nadal. Malorčanu v zbirki manjka le še OP ZDA, da popolni karierni Grand Slam, poleg tega pa ima Rafa v žepu tudi zmago iz olimpijskega turnirja, kar je uspelo le še slovitemu Američanu Andreju Agassiju. Španec je v 3. krogu s 6-4, 6-4, 6-2 domov poslal Gilleja Simona, Francoza, ki je pred kratkim postal očka. 25-letni Simon bo verjetno na hitro odletel v Francijo ter obiskal sina Timothéeja, ki se je v četrtek rodil štiri tedne prezgodaj. Treba je priznati, da se je Simon kar dobro upiral prva dva niza, čeprav je sam dejal, da je imel težave z vračanjem servisov. No, v tretjem je Rafa hitro prišel do prednosti, ki jo je še hitreje potrdil z vstopom v 4. krog, kjer ga čaka rojak Feliciano Lopez.

Lopez je zmagal predčasno, saj mu je Ukrajinec Sergej Stahovski dvoboj predal pri rezultatu 6-3, 4-0, prav tako pa je pred koncem obračuna zmagal njegov rojak Tommy Robredo. Njemu je predčasno stisnil roko Francoz Michael Llodra (3-6, 7-6(6,) 6-4, 2-1).

David Nalbandian je proti Fernandu Verdascu prišel le do enega niza ter zapušča New York po 3. krogu

Četrti Španec med šestnajstimi najboljšimi je 10. nosilec David Ferrer, ki je s 7-6, 6-2, 6-2 odpravil rojaka Gimeno-Traverja, kot petemu pa je to uspelo Fernandu Verdascu, ki je zlomil neugodnega Argentinca Davida Nalbandiana, polfinalista OP ZDA leta 2003. Verdasco si je v 2 urah in 46 minutah pripravil 19 priložnosti za brejk, izkoristil pa jih je šest, kar je bilo več kot dovolj za zmago z rezultatom 6-2, 3-6, 6-3, 6-2. 26-letni Veradsco, ki je v uvodnem krogu potreboval pet nizov da je strl odpor Italijana Fabia Fogninija, se bo v 4. krogu dobil z rojakom Ferrerjem.

V osmino finala pa se ni uspelo prebiti Špancu Nicolasu Almagru, saj je izgubil proti domačinu Samu Querreyu s 6-3, 6-4, 6-4.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




3. krog:

[1] R Nadal (ESP) d G Simon (FRA) 64 64 62 
[25] S Wawrinka (SUI) d [4] A Murray (GBR)
[10] D Ferrer (ESP) d D Gimeno-Traver (ESP) 76(2) 62 62
[8] F Verdasco (ESP) d [31] D Nalbandian (ARG) 62 36 63 62
[20] S Querrey (USA) d [14] N Almagro (ESP) 63 64 64
[23] F Lopez (ESP) d S Stakhovsky (UKR) 63 40 ret. (right toe)
T Robredo (ESP) d M Llodra (FRA) 36 76(6) 64 21 ret.

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete