Samantha Stosur premagala Eleno Dementijevo v najkasneje končanem dvoboju v zgodovini OP ZDA!

06.09.2010

NEW YORK, ZDA - Avstralka Samantha Stosur, ki je letos najbolj opozorila nase v Roland Garrosu, ko se je prebila vse do finala, je v 4. krogu premagala Rusinjo Eleno Dementijevo s 6:3,2:6,7:6(2). Dvoboj se je končal najkasneje v zgodovini OP ZDA v konkurenci žensk. Leta 1987 sta Gabriela Sabatini in Bewerly Bowes končali ob 1:30, tokrat pa se je dvoboj končal ob 1:35 zjutraj!



Samantha se ni predala do konca!

Elena Dementjeva je imela v 3. odločilnem nizu kar 4 žogice za zmago, a nibene ni izkoristila. Prvo je imela na svoj servis pri vodstvu s 5:3 in 40 : 30 na svoj servis. Stosurjeva se je ubranila in odvzela servis nasprotnici. V naslednji igri pa je Elena imela še 3 priložnosti za zmago na servis Samanthe, a se je Avstralka vedno rešila in v podaljšani igri zasluženo slavila!

Sam :
"To je bil definitivno eden najbolj vznemirljivih dvobojev, ki sem jih odigrala. Atmosfera je bila neverjetna. Pošiljala sem dolge žogice in jo primorala na veliko teka. Nisem se predala do konca"!



Elena je zapravila 4 zaključne žogice!

Samantha je igrala zelo agresivno in posledično imela več doseženih zmagovitih točk in tudi več nevsiljenih napak. Skupaj sta 15 x izgubili servis, dvoboj pa je trajal 2 uri in 38 minut.

Elena :
"Bilo je težko igrati. Zelo dolgo sva čakali, preden sva začeli igrati. Ni lahko igrati tako pozno, saj se to ponavadi ne dogaja in nismo vajene tega".

foto : Reuters, gettyimages
pripravil : Marjan B.



Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete