Francesca Schiavone igra kot pizza capricciosa!

06.09.2010

Po osvojitivi naslova na OP Francije, 30-letna Italijanka Francesca Schiavone odlično igra tudi na OP ZDA, kjer je že prišla do četrtfinala.

Schiavonejeva je v New Yorku zmagala v prvih štirih krogih in še ni oddala niza, v osmini finala pa je deklasirala enajst let mlajšo Rusinjo Anastasjo Pavljučenkovo, eno najbolj talentiranih igralk na Touru. S tem je ''Slovenka'' izenačila najboljši rezultat v New Yorku, ki ga je z igranjem v četrtfinalu dosegla leta 2003.

No, najtežji izpit jo šele čaka. Za preboj v polfinale bo morala ugnati dvakratno zmagovalko Venus Williams, katero v sedmih medsebojnih dvobojih še ni presenetila.

Po osvojitvi Roland Garrosa, je izkušena Italijanka poljubila pariško peščeno podlago, ameriške novinarje pa je zanimalo, če so njene ustnice pripravljene tudi na trdo podlago v Flushing Meadowsu. ''Nisem še poskusila, toda mislim da bi mi lahko uspelo. Naj to ostane skrivnost. Turnirja še ni konec'', je povedala Francesca, ki je s prikazanim ena tihih favoritinj prvenstva.

Ali bo Francesca Schiavone v soboto poljubila tudi trdo podlago na Arthur Ashu?

Schiavonejeva igra atraktiven tenis, zanimiva pa je tudi pred mikrofonom. Nekdo jo je vprašal kako bi razložila svoje mešane udarce, ki ji prinašajo toliko uspeha na trdi podlagi, čeprav vemo, da je 'odrasla' na pesku. Odgovorila je v gurmanskem stilu...

''To je kot pizza capricciosa, na katero date šunko, gobe, artičoke in olive. Jaz vam ne nudim margarite temveč capriccioso. Ista jed toda druga sestava''.

Razlog nejenga odgovora se verjetno skriva tudi v tem, da Schiavonejeva med svojim prebivanjem v New Yorku odhaja tudi na obisk restavracij v 'Little Italy' ali Malo Italijo...

pripravil: L.S. (vir: Index.hr)

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete