OP ZDA: Novak pekel in pojedel ''ribo''!

06.09.2010

NEW YORK, ZDA - Prva dva tenisača, ki sta si zagotovila četrtfinale na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA sta Francoz Gael Monfils in Srb Novak Đoković.

Vzamete ribo, ji poberete kosti, prerežete na polovico, posolite in jo malo manj kot dve uri pečete na malem ognju - to je specialiteta iz kuhinje Novaka Đokovića.

Najboljši srbski teniški igralec je v manj kot dveh urah pospravil z Američanom Mardyem Fishom

Nekako tako je izgledal dvoboj četrtfinala, v katerem je Novak Đoković za malico 'pojedel' domačina Mardya Fisha (fish je v angliščini riba) za samo 1 uro in 50 minut igre z rezultatom 6-3, 6-4, 6-1. Američan je pred tem dvobojem s 3. nosilcem iz Srbije dobil 19 obračunov od 21, saj je na zadnjih štirih turnirjih beležil odlične rezultate. Igral je v življenski formi tudi po zaslugi prehrane, ko je shujšal za 15 kg od septembra lani. No, vse to je proti odličnemu Đokoviću padlo v vodo ter je izgubil še peti medsebojni dvoboj.

Nole je bil v celotnem dvoboju bolj agresiven, bolj siguren in boljši rival v vseh teniških elementih - tudi v servisu, pa čeprav je ta Fishev zaščitni znak. Novak je serviral štiri ase (Fish 3), napravil šest brejkov iz osmih priložnosti (Fish 1/4), skupno pa osvojil 85 točk, kar je bilo 23 več od Američana. Na koncu se je zazdelo, da je Beograjčan že varčeval z močmi za četrtfinale, kjer se bo pomeril s Francozem Gaelom Monfilsom.

Gael Monfils je bil prvi, ki si je zagotovil igranje v četrtfinalu US Opna 2010

Tudi temnoploti Francoz je svojo tekmo 4. kroga rešil po treh zaporednih nizih (6-4, 7-5, 7-5), njegova žrtev pa je bil, na stadionu Louisa Armstronga, rojak Richard Gasquet. Roko na srce, a Monfils je bil v škripcih le v tretjem nizu, ko je zaostajal 5-3, toda s s štirimi naslednjimi igrami na svoj račun je končal tekmo. To je bil prvi francoski dvoboj v zgodovini v tej fazi tekmovanja na Flushing Meadowsu. Monfilsu je to tretji četrtfinale na turnirjih za Grand Slam, njegov najboljši rezultat pa prihaja iz Roland Garrosa 2008, ko je igral v polfinalu.

Zanimivo, da ima Đoković tudi proti 24-letnemu Monfilsu zaenkrat 100% izkupiček, če izvzamemo poraz na Challengerju leta 2004. Premagal ga je štirikrat - na OP ZDA 2005, Roland Garrosu 2006, olimpijskih igrah v Pekingu leta 2008 in lani na turnirju serije Master v Parizu.

Ponoči po našem času sta na sporedu še dva obračuna. 2. igralec sveta Roger Federer se bo udaril z Avstrijcem J.Melzerjem, petopostavljeni Robin Soderling pa z Albertom Montanesom iz Španije.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




4. krog:

[3] N Djokovic (SRB) d [19] M Fish (USA) 63 64 61
[17] G Monfils (FRA) d R Gasquet (FRA) 64 75 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete