Roger Federer zmagal in se bo v četrtfinalu pomeril z Robinom Soderlingom!

07.09.2010

NEW YORK, ZDA - Švicarski teniški virtuoz, 5 x zaporedni zmagovalec OP ZDA Roger Federer, se je v 3 nizih prebil v četrtfinale letošnjega OP ZDA. Tokrat je bil boljši od Avstrijca Jurgena Melzerja, 6:3, 7:6(4), 6:3. Tako je Švicar prišel že do 44.  zmage na zadnjih 45 dvobojih v New Yorku!





Še najbolj zanimivo je bilo dogajanje v 2. nizu, ko sta igralca po zgodnji izmenjavi "breakov" prišla do podaljšane igre. Tu se je pokazalo, da imajo največji igralci tudi srečo na svoji strani takrat, ko je to potrebno. Roger je dobil 2 točki, ko se je žogica od vrha mreže odbila v polje in še točko, ki sta jo morala ponoviti čeprav se je izkazalo, da je bila to napačna odločitev linijskega sodnika v škodo Jurgena. Avstrijec je po izgubljenem 2. nizu pogledal v nebo in z mimiko pokazal kako frustriran je bil v tistem trenutku.

Melzer : "Nisem bi zadovoljen s srečo, a pustimo sedaj to"!

Ko sta se rokovala pri mreži, se je Švicar opravičil za srečo v podaljšani igri.





Melzer : "Mislim, da sem si zaslužil zmago v 2. nizu. Ne vem, če ima lahko človek več sreče kot jo je imel Roger v podaljšani igri"!?

V četrtfinalu pa čaka Rogerja Federerja Šved Robin Soderling, ki je v 4 nizih ugnal Španca Alberta Montanesa s 4:6, 6:3, 6:2, 6:3 in se tako že drugo leto zapored uvrstil med osem na OP ZDA!

Šved si je ustvaril veliko ime potem, ko je lani ustavil serijo Rafaela Nadala, letos pa Rogerja Federerja v Roland Garrosu. Skandinavec je edini igralec ob Juanu Martinu Del Potru, ki je premagal tako Nadala kot Federerja na turnirjih za grand slam!

"Mislim, da je vedno lepo igrati proti najboljšim na svetu. Zaradi takšnih dvobojev treniraš vsa ta leta. O tem sem senjal, ko sem se začel profesionalno ukvarjati s tenisom. Igrati na velikih prizoriščih največjih turnirjev je pravi užitek," je dejal 5. igralec sveta Robin Soderling.





Federer : "Zavedam se, da bo zelo težko, še posebej sedaj, ko je okusil slast zmage nad menoj. Moral bom odpraviti nekatere napake in pokazati zelo dobro igro".

To bo pravi test za Rogerja Federerja in zanimivo bo videti kdo bo psihološko močnejši... .

foto : gettyimages, AP
pripravil : Marjan B.

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




4. krog:
[2] R Federer (SUI) d [13] J Melzer (AUT) 63 76(4) 63
[3] N Djokovic (SRB) d [19] M Fish (USA) 63 64 61
[5] R Soderling (SWE) d [21] A Montanes (ESP) 46 63 62 63
[17] G Monfils (FRA) d R Gasquet (FRA) 64 75 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete