Cibulkova edina nepostavljena igralka v četrtfinalu OP ZDA, potem ko je šokirala Kuznjecovo!

07.09.2010

NEW YORK, ZDA - Slovaška teniška igralka Dominika Cibulkova je edina tenisačica, ki se je kot nepostavljena uvrstila v samo končnico letošnjih izločilnih bojev na OP ZDA, ki se igra v New Yorku.

Ja, 'trenerska palica' hrvaškega trenerja Željka Krajana že dela 'čudeže', saj je Cibulkova po trdem boju izločila enajstopostavljeno Svetlano Kuznjecovo s 7-5 in 7-6. Še štiri dni nazaj je bila Slovakinja že na poti na letališče, a je nato ubranila pet zaključnih žog Katarini Bondarenko, tudi danes pa se je hitro znašla v zaostanku. V prvem nizu je izgubljala s 4-2, nato pa preobrnila potek niza in dobila drugega po tajbrejku za uvrstitev med osem.

Dominika Cibulkova je izločila eno tihih favoritinj Svetlano Kuznjecovo

Za Cibulkovo je to drugi četrtfinale na turnirjih za Grand Slam. Prvič ji je to uspelo lani na Roland Garrosu, ko je bila nato polfinalistka, kasneje pa je njen vstop med TOP 10 ustavila poškodba. Kuznjecova je bila včeraj favoritka v dvoboju, saj je na OP ZDA prišla kot ena najbolj 'vročih', dobila pa je tudi turnir v San Diegu. Za nameček je Rusinja nekdanja prvakinja Flushing Meadowsa iz leta 2004, leta 2007 pa je igrala v finalu, kjer je izgubila proti Justine Henin.

Dan pred svojim 26. rojstnim dnevom je v četrtfinale prišla tudi Rusinja Vera Zvonarjeva. Moskovčanka je dobesedno deklasirala Nemko Andreo petkovic, kateri je prepustila le tri igre, eno v prvem in dve v drugem nizu.

Vera Zvonarjova si je pripravila lepo darilo za 26 let

12. zaporedno zmago si je priigrala 1. nosilka in druga igralka sveta Caroline Wozniacki. Za Danko je to najdaljši niz neporaženosti v karieri, v 4. krogu pa je s 6-3, 6-3 rutinirano prešla Rusinjo Marijo Šarapovo. Kakorkoli, Wozniackijeva je prišla do 16 winnerjev in 10 nevsiljenih napak proti sicer bolj agresivni a tudi manj natančni Šarapovi, ki ji je uspelo zadeti 32 winnerjev, toda pri taki igri je naredila tudi mnogo več napak - ustavila se je pri številki 36.

Estonka Kaja Kanepi je v 3. krogu domov poslala Jeleno Janković, za vstop v četrtfinale pa je premagala še Belgijko Yanino Wickmayer. Sam začetek igralke iz Baltika je bil katastrofalen, saj je prvi niz izgubila brez samcate osvojene igre, ko pa je v drugem nizu dobila podaljšano igro, se je Belgijka zlomila 'na polno. Tretji niz je bil le še enosmerna ulica za Estonko, ki se bo za vstop v polfinale pomerila z Zvonarjovo.

Kaja Kanepi je ugnala še lanskoletno polfinalistko US Opna Yanino Wickmayer

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




4. krog:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. (14) Maria Sharapova (RUS) 63 64
(7) Vera Zvonareva (RUS) d. Andrea Petkovic (GER) 61 62
Dominika Cibulkova (SVK) d. (11) Svetlana Kuznetsova (RUS) 75 76(4)
(31) Kaia Kanepi (EST) d. (15) Yanina Wickmayer (BEL) 06 76(2) 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete