Fantastičen 'finiš' Fernanda Verdasca; Nadal tako kot Federer v četrtfinale brez izgubljenega niza

08.09.2010

NEW YORK, ZDA - V torek smo na igriščih Flushing Meadwsa, kjer se igra zadnji turnir za Grand Slam sezone, dobili še druge štiri četrtfinaliste. Prostor med osmini najboljšimi so si zagotovili še 1. nosilec in prvi igralec sveta Rafael Nadal, njegov rojak Fernando Verdasco, Rus Mihail Južni in Švicar Stanislas Wawrinka.

Poglejte si eno najlepših zaključnih točk, ki jo je zrežiral Fernando Verdasco

Fantastično je končal nacionalni dvoboj Fernando Verdasco, ki je proti Davidu Ferrerju zaostajal že za dva niza, nato pa preobrnil potek srečanja in slavil s 5-7, 6-7(8), 6-3, 6-3, 7-6(4). 4 ure in 23 minut je trajal nočni dvoboj, Verdasco pa je tudi v petem nizu zaostajal za brejk, a se je rešil tudi iz te zagate ter nato dobil podaljšano igro, saj na OP ZDA ne igrajo na dve dobljeni igri. Če mislite, da je Verdasco dobil ključni tajbrejk po normalni poti se krepko motite. 26-letni Madrdčan je tudi v tem delu igre zaostajal 4-1, potem pa nanizal 6 točk zapored, tekmeca pa sta gledalce spravljala v delirij. Ja, v takšnih dvobojih so Američani na nogah.

Tradicionalna gesta Nanda po velikih zmagah

Verdasco se je tako že drugo leto zapored uvrstil v četrtfinale OP ZDA, že v naslednjem krogu pa ga verjetno čaka najtežje delo, saj bo igral s še enim rojakom, a je ta najboljši igralec sveta. Ni težko uganiti, to je Rafael Nadal, ki je v četrfinale prišel brez izgubljenega niza, njegova žrtev pa je bil tokrat Feliciano Lopez. Rafa in Nando sta se leta 2009 na OP Avstralije pomerila v polfinalu, kar je za Verdasca tudi najboljši rezultat kariere na turnirjih velike četverice, tisti dvoboj pa nam je ostal v spominu po epskem obračunu.

Rafa v prvih štirih krogih OP ZDA sploh še ni oddal igre na svoj servis in deluje zelo, zelo samozavestno. Flushing Meadows je še edini veliki turnir, ki mu manjka v zbirki. Do sedaj je petkrat slavil na OP Francije, dvakrat na Wimbledonu in enkrat v Melbournu, poleg tega pa se je leta 2008 okitil z lovoriko olimpijskega zmagovalca in bo leta 2012 v Londonu (Wimbledon) branil ta naslov.

Rafael Nadal letos na OP ZDA prikazuje tenis, ki ga od njega na podlagi Flushing Meadowsa še nismo videli

Pet nizov za zmago je potreboval tudi odlični Švicar Stanislas Wawrinka. 7-6(9), 6-7(5), 7-5, 4-6, 6-4 je bil končni rezultat obračuna med Wawrinko in Samom Querreyem, s katerim je Švicar potrdil veliko zmago tretjega kroga, ko je šokiral Andya Murraya, s tem pa je tudi poskrbel, da so domačini ostali brez predstavnika pred odločilnimi boji. Kot zanimivost naj povemo, da je z vstopom Wawrinke med osem sedaj tudi Švica prvič prišla do dveh udeležencev v četrtfinalu turnirja za Grand Slam (včeraj je seveda zmagal tudi Federer).

Rus Mihail Južni je po štirih nizih izločil Španca Tommya Robreda in bo za vstop v polfinale igral z zgoraj omenjenim Stanislasom Wawrinko.

Mihail Južni je pokazal, da se je včasih treba zahvaliti tudi mreži

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




4. krog:

[1] R Nadal (ESP) d [23] F Lopez (ESP) 63 64 64
[8] F Verdasco (ESP) d [10] D Ferrer (ESP) 57 67(8) 63 63 76(4)
[12] M Youzhny (RUS) d T Robredo (ESP) 75 62 46 64
[25] S Wawrinka (SUI) d [20] S Querrey (USA) 76(9) 67(5) 75 46 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete