Dvoboj 30-letnic dobila Venus; Clijsterseva še preko Stosurjeve

08.09.2010

NEW YORK, ZDA - Prvi polfinalistki letošnjega odprtega prvenstva ZDA sta drugopostavljena Kim Clijsters in tretjepostavljena Venus Williams.

Američanka se je v nedeljo že desetič uvrstila v četrtfinale, s tem pa se je na četrtem mestu izenačila z Lindsay Davenport. V odprti dobi tensia imajo več nastopov med najboljšimi osmimi le Chris Evert (19), Martina Navratilova (14) in Steffi Graf (12). Po včerajšnji zmagi nad Italijanko Franceso Schiavone je njeno razmerje v četrtfinalih 8-2, od tega je dvakrat prišla do konca in dvignila pokal.

Francesca Schiavone je bila trda nasprotnica za Williamsovo

Starejša od najbolj znanih teniških sester je v osmem medsebojnem obračunu še osmič premagala Italijanko, tokrat zelo tesno a po dveh zaporednih nizih s 7-6(5), 6-4. Prvi niz ji je pripadel po tajbrejku, v drugem pa je dvakrat izgubila brejk prednost, saj se žilava Schiavonejeva, ki je letos zmagala na Roland Garrosu, ni dala. Pri 5-3 je Williamsova že servirala za zmago, vendar je morala priti v 10. igri še do enega odvzema servisa za preboj v polfinale, kjer bo igrala z branilko naslova Kim Clijsters.

Ja, Clijstersova je lani v polfinalu igrala s Sereno (pred tem pa je izločila tudi Venus). Tisti obračun je nato postal znan po izpadu mlajše Williamsove, kjer ji je sodnica v ključnih trenutkih tekme dosodila prestop, Serena pa ji je zabrusila, da ji bo žogico zabila v grlo.

Super teniška mamica Kim Clijsters na OP ZDA niza zmago za zmago

Kim je z zmago proti Avstralki Samanthi Stosur prišla že do 19. zaporedne zmage na OP ZDA. V prvem nizu se je pobrala po zaostanku 2-4, drugega pa je izgubila v končnici. V tretjem je prvih šest iger pripadlo 'returnerkam', se pravi da so gledalci videli šest zaporednih brejkov, potem pa je Clijstersovi le uspelo potrditi naslednjega za zmago s 6-4, 5-7 in 6-3.

Belgijka, lastnica dveh naslovov v Flushing Meadowsu, je sedmič zapored ugnala igralko iz Top 10 na teniški lestvici WTA, Avstralko, doma iz Golden Coasta, pa četrtič v prav toliko tekmah. Z Venus Williams imata sedaj izenačeno razmerje kajti obe sta dobili po šest dvobojev, s tem, da je Belgijka dobila zadnje štiri.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Četrrtfinale:

(2) Kim Clijsters (BEL) d. (5) Samantha Stosur (AUS) 64 57 63
(3) Venus Williams (USA) d. (6) Francesca Schiavone (ITA) 76(5) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete