Vera Zvonarjova kot tretja v polfinale OP ZDA!

08.09.2010

NEW YORK, ZDA - Prvi dvoboj dneva v članski posamični konkurenci je v sredo pripadel dekletom in sicer sta se v četrtfinalu pomerili Rusinja Vera Zvonarjova in Estonka Kaja Kanepi.

Zvonarjova, 7. nosilka letošnjega odprtega prvenstva ZDA, si je izborila polfinale z rezultatom 6-3, 7-5. Rusinja nadaljuje z odličnimi igrami, saj je prišla že do drugega zaporednega polfinala, potem ko je v Wimbledonu igrala v velikem finalu in izgubila s Sereno Williams, ki je v New Yorku ni zaradi poškodbe.

Vera Zvonarjova je v izvrstni formi

Vetrovne popoldanske razmere niso zmedle osredotočene Zvonarjove, ki ja prav tako kot tekmica iz Baltika prvič igrala med osmimi najboljšimi na zadnjem Grand Slamu sezone. Na poti do polfinala Rusinja ni izgubila niti niza, čeprav je dvakrat morala igrati tajbrejk. V današnjem obračunu je Estonka imela priložnosti v prvem in drugem  nizu, vendar so ključne točke v igrah pripadle 26-letni Moskovčanki, ki je prav včeraj praznovala rojstni dan.

Kanepijeva je največ težav imela pri drugem servisu, saj je v tem elementu igre ujela le 7 točk od 29, kar je Zvonarjova dobro izkoristila in v karieri prišla še do tretjega turnirja velike četverice, v katerem ji je uspelo priti do polfinala. Nastop med najboljšimi štirimi se ji sedaj izmika le še na Roland Garrosu. V boju za finale ji bo nasproti stala zmagovalka zadnjega četrtfinala, v katerem se bosta pomerili Caroline Wozniacki in Dominika Cibulkova.

Kaja Kanepi je lani kot prva Estonka igrala v četrtfinalu turnirja za Grand Slam (Pariz), letos pa ji je to uspelo še na Wimbledonu in v New Yorku. Vse tri dvoboje je izgubila.

Že včeraj sta si polfinale priigrali Kim Clijsters in Venus Williams.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Četrrtfinale:

(7) Vera Zvonareva (RUS) d. (31) Kaia Kanepi (EST) 63 75

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete