Roger Federer in Novak Djokovič z lahkoto v polfinale, kjer ju čaka veliki medsebojni obračun!

09.09.2010

NEW YORK, ZDA - Švicarski teniški virtuoz Roger Federer je v četrtfinalu zadnjega letošnjega grand slam turnirja v New Yorku, v 3 nizih ugnal neugodnega Šveda Robina Soderlinga in mu vrnil za poraz v četrtfinalu Roland Garrosa. Rezultat se je glasil 6:4, 6:4, 7:5!



Ponovno smo lahko videli nasmešek na obrazu Rogerja... .

Veter še vedno kroji pogoje na OP ZDA in tisti, ki se bolje znajde v takšnih pogojih, ima večjo možnost za zmago.

Roger: "Servis treniram že mnogo let, vso mojo kariero. Če se v tem času nisem naučil servirati tudi v vetru, potem imam problem. Lahko me prebudite ob 2. ali 4. uri zjutraj, pa bom vseeno udaril nekaj dobrih servisov".

Roger je dosegel 18 asov, Robin pa le 2! Veliko je 'miksal' z močjo in smerjo udarca, kar je velikemu Švedu povzročalo težave pri vračanju servisov.



Robin je lahko samo skril obraz v majico, saj uro in pol ni dosegel nobenega asa... .

Robin: "Od Rogerja vedno pričakujem, da bo igral dobro in tudi serviral dobro. Res je serviral dobro. "Čistil" je črte pri 1. servisu, kar ni bilo lahko v teh pogojih. Enostavno je bil pri tem veliko boljši od mene".

Roger Federer je tako dosegel 13. medsebojno zmago proti Robinu Soderlingu, ob samo enem porazu v uradnih srečanjih. Potem, ko so vsi začeli dvomiti vanj po porazih v četrtfinalu Pariza in Wimbledona, je tukaj pokazal, da pri 29. letih še ni za odpis!

V polfinalu ga čaka veliki obračun s 3. igralcem sveta Novakom Djokovičem, s katerim se bosta na OP ZDA pomerila že 4. leto zapored. Igrala sta v finalu leta 2007 in v polfinalu v letih 2008 ter 2009, vse 3 dvoboje pa je dobil Švicar!



Nole je tokrat prepričan, da bo prekinil serijo porazov na OP ZDA proti Švicarju... .

Srb Novak Djokovič je nekaj ur pred Rogerjem premagal Francoza Gaela Monfilsa s 7:6(2), 6:1, 6:2 v nizih. Veter je močno vplival na igro, v takšnih pogojih pa se je Srb mnogo bolje znašel. Nekaj težav je imel le v 1. nizu, ko je lovil zaostanek enega "breaka", a ko je dobil podaljšano igro, je bila do konca dvoboja vse skupaj le še enosmerna ulica, ki je Novaka vodila do gladke zmage!

Na vprašanje kako bo proti Rogerju, je Novak odgovoril : "Veste kako je bilo leta 2008 na OP Avstralije. O prejšnjih porazih ne bom razmišljal, saj je bilo vedno zelo tesno".

foto : gettyimages
pripravil : Marjan B.




US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Četrrtfinale:

[2] R Federer (SUI) d [5] R Soderling (SWE) 64 64 75
[3] N Djokovic (SRB) d [17] G Monfils (FRA) 76(2) 61 62


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete