Super Nadal 'pohrustal' še Verdasca, ki mu je kot prvemu uspelo dobiti njegovo servis igro!

10.09.2010

NEW YORK, ZDA - Drugi polfinale letošnjega OP ZDA na igriščih Flushing Meadowsa tvorita 1. igralec sveta Rafael Nadal in ruski tenisač Mihail Južni.

1. nosilec iz Malorke na zadnjem Grand Slamu sezone, ki mu še edini manjka v zbirki turnirjev velike četverice, ni dopustil presenečenja, še več, tudi v četrtfinalu ni izpustil niti enega niza. Njegova zadnja tarča je bil rojak Fernando Verdasco, ki mu je kljub porazu s 7-5, 6-3 in 6-4 le uspelo dobiti nekaj kar drugim ni - Rafi je uspel ukrasti servis igro  v prvem nizu. Nadal bo v polfinalu igral z Mihailom Južnijem, ki je po maratonskem obračunu strl odpor Švicarja Stanislasa Wawrinko. Rezultat: 3-6, 7-6, 3-6, 6-3 in 6-3.

Nadal se spogleduje s prvim finalom na OP ZDA

Glede na to, da se bosta v drugem polfinalu pomerila petkratni zmagovalec US Opna Švicar Roger Federer in najboljši srbski tenisač Novak Đoković, zelo diši po sanjskem finalu Nadal-Federer, a dogodkov ni za prehitevati.

Rafa se je tretjič zapored uvrstil v polfinale newyorškega Grand Slama, po prikazanem sodeč pa je letos v mnogo boljše položaju kot zadnji dve sezoni. Do danes ni izgubil niti niza in po 62 dobljenih svojih servis igrah in 13 ubranjenih brejk priložnostih mu je prvo v četrtfinalu (3. igra) vzele šele Verdasco, na koncu pa se je izkazalo, da je bila to tudi edina priložnost, ki mu jo je Rafa sploh ponudil. Po izenačenju na 4-4 je 'peščeni kralj' s še enim brejkom povedel v nizih, za 2-0 v nizih pa je v drugem potreboval en odvzem začetnega udarca nasprotniku.

Nadal in Verdasco sta se nazadnje na trdi podlagi pomerila na OP Avstralije leta 2009, ko je Rafa zmagal po 5 urnem maratonu, tokrat pa je imel veliko lažje delo. Če bi letos prišel do končne lovorike bi postal najmlajši teniški igralec v zgodovini odprte dobe z osvojenim kariernim Grand Slamom (zmaga na vseh štirih turnirjih velike četverice) in šele drugi po Rodu Laverju (1969), ki bi dobil tri turnirje za Grand Slam zapored v eni sezoni. Po zmagi na Roland Garrosu in Wimbledonu je bila to že 19. zaporedna zmaga Nadala na omenjenih turnirjih.

Ali bo Mihailu Južniju uspelo preprečiti sanjski finale Nadal-Federer, ki ga Newyorčani še niso videli?

Proti 14. igralcu sveta Mihailu Južniju ima Rafa razmerje 7-4. Na OP ZDA pred štirimi leti je zmagal Rus, dve leti nazaj na Wimbledonu pa Španec.

V drugem polfinalu dneva, je na osrdnjem igrišču Arthur Ashe Južni po maratosnkem obračunu izločil Stanislasa Wawrinko. Rus je prijetno presenečenje OP ZDA, saj na ameriški turneji, ki se igra pred zadnjim Grand Slamom sezone, ni beležl dobrih rezultatov. V Torontu je izpadel že v 2. krogu, v Cincinnatiju pa celo v prvem.

Kljub porazu Švicar ni bil slabe volje, saj je pred tem že v 3. krogu pospravil z enim glavnim favoritom za končno zmago Andyem Murrayem.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Četrrtfinale:

[1] R Nadal (ESP) d [8] F Verdasco (ESP) 75 63 64
[12] M Youzhny (RUS) d [25] S Wawrinka (SUI) 36 76(7) 36 63 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete