Kim Clijsters brani krono proti Veri Zvonarjovi!

11.09.2010

NEW YORK, ZDA - Belgijska teniška igralka Kim Clijsters je nepremagljiva na igriščih OP ZDA že vse od leta 2005 (vmes je tri leta ni bilo), včeraj pa je po preobratu v polfinalu premagala domačinko Venus Williams, da bi se za ubranitev naslova pomerila z Rusinjo Vero Zvonarjovo, ki je presenetila 1. nosilko Caroline Wozniacki.

Kim in Venus sta odigrali odličen dvoboj, žal pa so bil tribune največjega teniškega stadiona Arthur Ashe na pol prazne. Venus je dobila prvi niz s 6-4, v drugem pa jo je ujela utrujenost. Belgijka je začela silovito, saj je povedla 3-0 in 5-2, nato pa vse zakockala. Tekmici sta drugi niz odločili po tajbrejku, ki je bil prvi v njunih medsebojnih dvobojih. Tam je Američanka naredila nekaj neverjetnih napak, Clijstersova pa si je na ta način zagotovila prednost, ki je ni izpustila iz rok in izenačila.

No, v tretjem je Kim izgledala bolj suverena, naredila brejk v 3. igri ter nato povedla 3-1, toda prednost ni bila dovolj. Venus je prišla do izenačenja na 4-4, že naslednji dve igri pa sta pripadli Belgijki za veliko zmago s 4-6, 7-6 in 6-4.

Kim Clijsters, ki je včeraj prišla do 20. zaporedne zmage na OP ZDA, se bo v velikem finalu pomerila z Rusinjo Vero Zvonarjovo. Impresivna Moskovčanka je v polfinalu preprečila drugi zaporedni finale zadnjega Grand Slama sezone 2. igralki sveta Caroline Wozniacki, s tem pa je simpatična Danka ostala tudi brez možnosti za prvi naslov na turnirjih za Grand Slam, ki bi ji prinesel tudi 1. mesto na teniški lestvici WTA in tudi največji ček v zgodovini belega športa.

No, od tega ne bo nič, saj se je Caroline v polfinalu kar nekako ustrašila Rusinje, ki ji je dala takoj vedeti, da v tem dvoboju ne bo kalkuliranja. Ko je Zvonarjova prišla do brejka že v 3. igri, se je začela nervoza Danke. Vedno bolj je bila nesigurna in 'zmedena', kar je dokazala tudi s tem, ko je ob tla vrgla lopar. Wozniackijeva se je enostavno parkrat še rešila iz zagate proti agresivni Rusinji, a dvoboj je gladko izgubila s 6-4, 6-3.

Vera Zvonarjova  se je uvrstila v drugi finale turnirja za Grand Slam v karieri, obenem pa je to tudi drugi zaporedni, saj je bila udeleženka zadnjega dne že na Wimbledonu, kjer jo je ugnala Serena Williams. Bo Rusinji uspelo slaviti tudi danes in ustaviti Kim Clijsters? Vse bo znano po dveh moških polfinalnih obračunih. Ja, danes je 'Super Saturday'.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Polfinale:

(7) Vera Zvonareva (RUS) d. (1) Caroline Wozniacki (DEN) 64 63
(2) Kim Clijsters (BEL) d. (3) Venus Williams (USA) 46 76(2) 64

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete