Izjemni Rafael Nadal brez izgubljenega niza v prvi karierni finale OP ZDA!

11.09.2010

NEW YORK, ZDA - 1. igralec sveta in prvi nosilec letošnjega odprtega prvenstva ZDA Rafael Nadal je suvereno in rutinirano opravil s svojim nasprotnikom v polfinalu. Rus Mihail Južni ni imel niti kančka možnosti proti super Špancu, ki se je po treh zaporednih nizih s 6-2, 6-3 in 6-4 uvrstil v prvi finale US Opna.

Rafael Nadal je naredil korak več do kariernega Grand Slama, saj mu izmed vseh štirih turnirjev velike četverice v zbirki manjka le newyorški. Letos na poti do velikega nedeljskega finala ni izgubil niti niza in se v boj za tako željeno lovoriko odpravlja poln samozavesti.

Za vodilnega na teniški lestvici je bila to ekspresna zmaga po 133 minutah igre, Južnija pa je ugnal osmič od dvanajstih medsebojnih obračunov, res pa je, da je bil njun zadnji dvoboj star že dve leti.

Rafael Nadal je zabeležil 20. zaporedno zmago na turnirjih za Grand Slam

V prvem nizu je Nadal napravil dva brejka za lahkih 6-2 po 42 minutah, v drugem pa je bilo dovolj, da je 12. nosilcu le enkrat odvzel servis. Ta niz je trajal 47 minut, vse skupaj pa je izgledalo enako tudi v tretjem, ko je Malorčan z brejkom povedel 3-2 in nato 4-2. Skoraj 'neverjetno', a 28-letni Moskovčan je uspel priti do izenačnja na 4-4, pri tem pa se je tako veselil, kot da je zmagal in prišel v veliki finale. Kakorkoli, a to je bilo vse od Rusa, ki je že v naslednji igri izgubil svoj servis, Rafa pa je vse skupaj potrdil na svoj začetni udarec v 10. igri in si s tem podaljšal odmor do enega najbolj pomembnih dvobojev, ki ga čaka jutri.

Mihail Južni ni našel rešitve za Nadala

Ja, Nadal ima tako jutri 'zmenek' z zgodovino, že danes pa je postal drugi najmlajši tenisač v zgodovini odprte dobe tenisa, ki se mu je uspelo uvrstiti najmanj v finale vseh štirih turnirjev za Grand Slam. Če bo jutri dokončal svojo misijo, bo postal drugi najmlajši teniški igralec v zgodovini belega športa, ki je v vitrine pospravil OP Avstralije, OP Francije, Wimbledon in OP ZDA. Najmlajši, ki mu je uspel takšen podvig, je Donald Budge, toda to je bilo pred 72 leti (1938), ko je štel 22 let.

V finalu OP ZDA Nadala čaka zmagovalec drugega polfinala med Rogerjem Federerjem in Novakom Đokovićem.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

US Open 2010
New York, ZDA
30.08.2010-12.09.2010
Podlaga: Trda
Type: Grand Slam




Polfinale:

[1] R Nadal (ESP) d [12] M Youzhny (RUS) 62 63 64

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete