VIDEO in FOTO: Hrvati in Slovenci družno navijali za Blaža Kavčiča, ki je osvojil Reko!l

12.09.2010

REKA, HRVAŠKA - Trenutno naš najbolj vroč teniški igralec Blaž Kavčič je letos osvojil še svoj 2. turnir serije challenger in 4. v karieri. Po lanskem finalu, mu je letos uspel še korak višje in je na 30.000$ vrednem turnirju na Reki dvignil zmagovalni pokal potem, ko je premagal pravega specialista za peščeno podlago Španca Rubena Ramireza-Hidalga s 6:4, 3:6, 7:6 v nizih! ČESTITKE BLAŽ KAVČIČ!!!





Petopostavljeni Blaž se je v 3. nizu vrnil po zaostanku dvojnega "breaka" in rezultatu 1:4 za Španca. Vse to pove dovolj o Kaljutu, človeku in tenisaču, ki se nikoli ne preda. Ni točke, katera bi bila izgubljena in ni tekme v katero bi šel brez motivacije.
V lepem sončnem vremenu pri 23'C, si organizatorji niso mogli zažečeti kaj lepšega, še posebej zato, ker jim je med tednom hudo zagodlo vreme ter so morali stisniti dvoboje. Eden teh žrtev je bil tudi 23-letni Ljubljančan, saj je moral tekmi prvega in drugega kroga odigrati v enem dnevu. No, p teh dveh zmagah je imel nato največ dela včeraj, v polfinalu, ko je skoraj tri ure in pol lomil odpor Argetninca Berlocka, 2. nosilca turnirja, ubranil tudi tri zaključne žoge za zmago po tajbrejku v tretjem nizu, danes pa je v velikem finalu na podoben način dobil tudi dvoboj s prvopostavljenim Rubenom Ramirezom-Hidalgom, 92. igralcem sveta.

Kako je bil Blaž borben in nepopustljiv, se vidi tudi na njegovem oblačilu

Kavčič je prvi niz dobil v samem zaključku, v drugem pa hitro zaostal za brejk, ki mu ga ni uspelo nadoknaditi. Tretji niz je bil prava poslastica in organizatorji ter gledalci so videli 'smetano na torti'. Z dvema odvzetima servisoma je 32-letni igralec iz Alicanteja, ki je letos že zmagal na treh turnirjih serije Challenger, povedel kar 4-1 in vse je kazalo, da se bo Blaž drugo leto zapored ustavil v polfinalu Rijeka Opna, toda s tem se Črnučan ni strinjal. Z izjemno borbenostjo, štartanjem na vsako žogo, je prvo znižal izid na 3-4, v 10. igri pa na servis igro nasprotnika prišel še do enega brejka za obstanek v igri.

Poglejte si zaključno točko Blaža Kavčiča za zmago na OP Rijeke


Zmagovalca je tako kot včeraj odločila podaljšana igra, kjer je Blaž dokazal, da je psihično in fizično izjemno pripravljen ter prišel do drugega naslova v mesecu dni in s tem v svojo vitrino pospravil 4. lovoriko v karieri. Treba je poudariti, da smo v finalu videli 'atomski' tenis na nivoju igralcev serije ATP in obračun je povsem upravičil naziv tekme za finale. Na veselje številne slovenske in tudi hrvaške publike, je Ljubljančan dvignil lovoriko visoko v zrak, sedaj pa ga čaka nastop v pokalu Davis, kjer bodo Slovenci v Litvi poskušali priti v 1. evroafriško skupino.
''Prvo se moram zahvaliti za neverjetno podporo. Če ne bi bilo vas, verjetno tega pokala ne bi držal v roki. Želim si, da bi tu organizirali še najmanj štiri turnirje v naslednjih letih, saj mi na Reki očitno vse odgovarja. Počutim se dobro, s tem pa pridejo tudi dobre igre'', je povedal Blaž.

Tribuna osrednjega igrišča TK Kvarner je bila nabito polna

 

Blaž je za zmago na turnirju dobil 80 točk in ček v vrednosti 4,300 evrov!



foto : Marko Sivec
pripravil : Marjan B., L.S.


Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete