Novak Djokovič "priklical" dež in že 3. zapored preložil finale OP ZDA na ponedeljek!

13.09.2010

NEW YORK, ZDA - Po težki zmagi nad Švicarjem Rogerjem Federerjem,  je najboljši srbski teniški igralec Novak Djokovič v šali dejal, da upa na dež v nedeljo, da bo s tem lahko pridobil dan več za poćitek.

"Ne poznam ritualov za priklicanje dežja, a dodaten dan 'pavze' bi bil več kot dobrodošel"!

Rečeno, storjeno in želje so bile uslišane. Dež je močil igrišče v New Yorku cel dan, tako da so morali organizatorji dvoboj preložiti na ponedeljek ob 22. uri po srednjeevropskem času!

"Definitivno sem potreboval več časa, da se umirim in ohladim po tako napornrm dvoboju z Rogerjem Federerjem. Morda bom na račun dežja celo profitiral ampak finale je le finale in sigurno bi našel dovolj energije tudi, če bi moral igrati v nedeljo".

Novakova 'molitev' je bila uslišana



Zanimivo je, da je to že tretje zaporedno finale OP ZDA, ki se bo moralo igrati v ponedeljek, zadnjič pred letom 2008 se je finale igralo v ponedeljek leta 1987. Upamo, da bo danes z vremenom vse v redu, da se ne bo moralo igrati v torek ali še kasneje... .

Novak Đoković in Rafel Nadal bi morala na osrednje igrišče Arthur Ashe priti včeraj ob 22.30 uri po našem času, nato pa so to uro nekajkrat premaknili na kasnejši čas zaradi dežja.

Slabo vreme je včeraj preprečilo veliki moški finale na OP ZDA. Na sporedu je danes ob 22. uri po našem času

Organizatorji so na koncu sprejeli, da bo finale odigran danes ob 22. uri po srednjeevropskem času ali ob 16. uri po lokalnem. ''Na žalost moramo finale v moški posamični konkurenci in finale ženskih dvojic premakniti na ponedeljek. To smo naredili z željo, da smo 'fair' do igralcev in tudi gledalcev, ki so čakali iz ure v uro na začetek dvoboja. Vremenski pogoji so takšni, da verjetno ne bo nehalo deževati vse do poznega večera'' so včeraj sporočili organizatorji.

Naj dodamo, da se bosta v velikem finalu za novega zmagovalca OP ZDA pomerila trenutno prvi in drugi igralec sveta, saj so pri ATP danes že objavili najnovejšo lestvico (včeraj bi igrala kot 1. in 3.). To bo 22. dvoboj najboljšega igralca Srbije in Španije. Rafa je do sedaj zabeležil 14 zmag, Nole pa 7.

Ali bo Rafaelu Nadalu danes uspelo prvič slaviti v New Yorku in kompletirati naslove z vseh štirih turnirjev za Grand Slam?

Kakorkoli, Đoković je zmagal na zadnjih treh srečanjih. Vsi trije so bili odigrani na trdi podlagi v lanskem letu, prav vse pa je dobil z 2-0 v nizih. Za Malorčana je to 11. finale na turnirjih za Grand Slam, v katerih je izgubil le dvakrat, je pa Rafa prvič udeleženec zaključnega dne na newyorškem turnirju. Novaku je to drugi finale OP ZDA (2007 je izgubil s Federerjem) in tretji skupno, potem ko je leta 2008 slavil na OP Avstralije.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete