Gavrilova in Sock do prvih lovorik na mladinskem delu OP ZDA!

13.09.2010

NEW YORK, ZDA - Američan Jack Sock in Rusinja Darija Gavrilova sta letošnja zmagovalca mladinskega dela OP ZDA v New Yorku.

Oba sta prišla do prvega naslova na turnirjih za Grand Slam v mladinski konkurenci, čeprav je bila njuna pot v finalu povsem različna. Medtem ko je Gavrilova v finalu zlahka pospravila z rojakinjo Lulijo Putinčevo, se je Američan moral zelo potruditi, da je obrnil rezultat po nizu zaostanka. Na koncu je slavil s 3-6, 6-2, 6-2.

Darija Gavrilova je mladinska zmagovalka OP ZDA

Sock, ki se na mladinski lestvici nahaja šele na 281. mestu, je postal prvi Američan po Andyu Roddicku (2000), ki mu je uspelo zmagati v New Yorku. Na turnir se je uvrstil zaradi posebnega povabila organizatorja, žreb pa mu ni bil preveč naklonjen. Na poti do končne zmage je moral premagati prvega mladinca sveta Martona Fucsovicsa iz Madžarske in Damirja Džuma iz BIH-a, ki je na mladinskih olimpijskih igrah prišel do bronastega odličja. Tudi moški finale je bil nacionalno obarvan, saj je Sock premagal rojaka in 10. nosilca Denisa Kudlo za največjo zmago v dosedanji karieri.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete