''Mislim, da nikoli ne bom presegel Rogerja Federerja'', je rekel 'skromni' Nadal!

15.09.2010

Čeprav mu je le 24 let, španskega teniškega matadorja mnogi že uvrščajo med najboljše teniške igralce v zgodovini. 'Skromni' Španec o sebi še zadleč ne misli tako.

Rafa ima medsebojno razmerje proti Federerju 14-7, toda prav vsakič ko beseda naleti na njuno rivalstvo Španec pravi, da je Roger veliko uspešnejši od njega. To je potrdil tudi po zmagi na OP ZDA, ko je kompletiral karierni Grand Slam ter se naslonil na švicarjevil 16. naslovov s turnirjev velike četverice, napram njegovim 'le' devetim.

''Neumno se je pogovarjti o tem, ali sem boljši od njega ali slabši. V čast mi je, da me postavljajajo med velikane tega športa, toda število osvojenih lovorik jasno kaže, da je on mnogo bolj uspešen od mene. To je v tem trenutku edina resnica in verjetno ga ne bom nikoli presegel.'', je dejal Malorčan, ki je letos slavil na zadnjih treh turnirjih za Grand Slam - Roland Garrosu, Wimbledonu in OP ZDA ter dodal: ''Rad bi bil tako uspešen kot on. V devetih letih je dosegel takšne uspehe, ki jih je praktično nemogoče ponoviti.''

Rafa je nato še odgovoril na vprašanje, če je najboljši španski športnik vseh časov. ''Ne znam vam odgovoriti na to. Sploh ne vem kaj naj vam rečem. Nimam pojma. Tudi tu mi je v čast, da me postavljajo v to konkurenco''.

Dvetkratni zmagovalec največjih teniških turnirjev sveta je na koncu povedal še, da je njegov naslednji cilj osvojitev zaključnega turnirja ATP World Tour Finals, ki mu še manjka v njegovi bogati zbirki naslovov.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete