FOTO: Thomas Muster čez Di Maura ni zmogel!

22.09.2010

LJUBLJANA - Prvi dvoboj Challenger turnirja BMW Ljubljana Open z nagradnim skladom 42,500 € na osrednjem igrišču TC Ljubljana je danes pripadel avstrijskemu teniškemu veteranu in legendi Thomasu Musterju, ki je imel za nasprotnika krvnika Grega Žemlje Alessia Di Maura. No, 42-letni igralec iz Lipnice čez 2. krog ni zmgoel, saj ga je Di Mauro ugnal v dveh zaporednih nizih s 6-3, 6-2.

Če so bile včeraj tribune popolnoma nabite v zadnjem obračunu dneva med Musterjem in Pucom, je bilo danes prostora več kot dovolj. Napol prazen stadion je videl gladko zmago 33-letnega Italijana iz Siracuse, ki je 173. igralec sveta. V prvem nizu mu je bil dovolj en odvzem servisa, v drugem pa dva in tako je v pozni dobi kariere dobil skalp nekdanje številke 1 in nekdanjega zmagovalca Roland Garrosa.

Thomas Muster je v Ljubljani včeraj prišel do prve zmage po vrnitvi na teniška igrišča

Pred dvobojem Blaža Kavčiča in Mattea Viole iz Italije sta se končala še dva obračuna drugega kroga. Belgijec David Goffin, katerega je prejšnji teden na Challenger turnirju v Todiju premagal tudi Janez Semrajc, je s 6-4, 5-7, 5-4 premagal Pabla Santosa iz Španije, Srb Nikola Čirić pa je bil po treh nizih s 4-6, 6-4 in 6-2 boljši od Hrvata Nikolo Mektića.

Hrvat Nikola Mektić je dobil prvi niz proti Srbu Čiriću, a je bilo to premalo za zmago

Zvečer ob 18. uri je na sporedu še dvoboj drugega slovenskega igralca Janeza Semrajca, ko se bo pomeril s Francozom Jonathanom Dasnieresom De Veigyem. Vabljeni na TC Ljubljana, da spodbujate naše igralce.

pripravil: L.S.

foto: Marko Sivec

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete