Serena Williams izrinjena s prestola; Nova št.1 je Caroline Wozniacki!

07.10.2010

PEKING, KITAJSKA - V ponedeljek bo ženska teniška lestvica na samem vrhu izgledala drugače. Na tako željeno številko 1 se bo zavihtela 20-letna Danka Caroline Wozniacki.

Woznaickijeva, druga igralka sveta in prva nosilka turnirja China Open, ki se igra za nagradni sklad v višini ogromnih 4,5 milijona ameriških zelencev, je v 3. krogu s 6-3, 6-2 izločila Čehinjo Petro Kvitovo ter s tem postala 1. igralka sveta. Do ponedeljka sicer še ne uradno, a vseeno. Igralka iz Odenseja, ki ima poljske korenine, je tako 20. igralka, ki bo zavzela prestol na WTA lestvici od leta 1975. Kakorkoli, mlada Skandinavka bo že tretja številka ena v zadnjih dveh letih, ki v svoji zbirki še nima osvojenega turnirja za Grand Slam (Safina, Janković). Serena Williams tako v ponedeljek odstopa svoj položaj, ki ga je skupno zasedala 123 tednov, res pa je, da Američanka ni igrala na turnirjih že vse od njene zmage na sloviti sveti travi - Wimbledonu.

Caroline Wozniacki nazdravlja prvemu mestu na lestvici z očetom in trenerjem  Piotrom

Sam dvoboj Danke in Čehinje ni bil nič posebnega. Kvitova je dobila 1. igro po brejku, nato pa je Caroline nanizala štiri igre zapored ter rutinirano osvojila prvi niz. Ko je v žep pospravila še prve štiri igre drugega niza, se ni več ozirala nazaj ter zmagala po 1 uri in 15 minutah igre. No, njena nasprotnica v četrtfinalu bo Ana Ivanović. Ja, to bo dvoboj lepotic na osrednjem igrišču olimpijskega prizorišča leta 2008.

Ana Ivanović in Caroline Wozniacki sta se do sedaj pomerili dvakrat, obakrat na turnirjih za Grand Slam, Srbkinja pa drži 100% izkupiček brez izgubljenega niza. No, tekmici sta se obakrat dobili leta 2008, ko je bila Ana v vzponu, Caroline pa še mladi up. Vsekakor bo jutri zelo zanimivo.

Ivanovićeva se je danes dokopala do zmage proti neugodni Jeleni Dementjevi. Z agresivno igro, polno samozavesti in odličnim forehandom je s 7-6, 7-6 izločila Rusinjo, drugič zapored po štirih porazih. Točke so bile dolge in izčrpljujoče, saj se je dvoboj vlekel 114 minut. Jelena je vseskozi igrala na Anin bekend, toda ko se je Srbkinja postavila na forehand je bila skoraj vsaka točka njena.

Ne pozabite prebrati najnovejše kolumne Blaža Kavčiča ''TRIJE TEDNI NORIH OBČUTKOV''

Ana Ivanović bo v četrtfinalu igrala z novo številko 1 Caroline Wozniacki

Četrtfinale si je na veselje domačih gledalcev priigrala tudi Li Na. Kitajka je deklasirala 'presenečenje' turnirja Nemko Anglique Kerber ter se bo za vstop v polfinale pomerila z Latvijko Anastasjo Sevastovo, ki je v četrtfinale prišla brez boja, saj ji je Rusinja Nadja Petrova predala zaradi poškodbe desnega stopala.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

China Open 2010
Peking, KIT
Oktober 2 - 10, 2010
Nagradni sklad: $4500000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




3. krog:

(1) Caroline Wozniacki (DEN) d. Petra Kvitova (CZE) 63 62
Ana Ivanovic (SRB) d. (7) Elena Dementieva (RUS) 76(2) 76(4)
(9) Li Na (CHN) d. Angelique Kerber (GER) 62 60
(Q) Anastasija Sevastova (LAT) d. (13) Nadia Petrova (RUS) w/o (right foot injury)

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete