Kimiko Date-Krumm ostala brez naslova in rekorda v zgodovinskem finalu!

17.10.2010

OSAKA, JAPONSKA - 40-letna japonska teniška igralka Kimiko Date-Krumm, je v finalu WTA turnirja z nagradnim skladom 200,000 USD v domačem mestu Osaka izgubila proti 33-letni Tajki Tamarine Tanasugarn.

WTA turnir v Osaki so lani priredili prvič, domača igralka Kimiko Date-Krumm pa je letos vse do finala pisala teniško zgodovino. V četrtfinalu je izločila 1. nosilko Samatho Stosur ter kot prva štiridestletnica premagala TOP 10 igralko sveta, v polfinalu pa ji je uspelo izločiti še tretjepostavljeno Shahar Peer iz Izraela. No, pravljica se je končala v zgodovinskem finalu, ki bo ostal zapisan kot najstarejši finale v teniški zgodovini, saj sta tekmici skupaj šteli kar 73 let.

Najstarejši finale v zgodovini tenisa je pripadel sedem let mlajši Tamarine Tanasugarn (levo)

Date-Krummova bi z zmago v finalu postala najstarejša zmagovalka 'ever', a azijski finale prvih igralk svoje države je pripadel nepostavljeni Tajki Tamarine Tanasugarn, ki je svojo zgodbo na drugi strani žreba napisala do konca. Kar 3 ure in 7 minut je trajal azijski finale na osrednjem igrišču, v katerem je Tajka že vodila 7-5 in 3-1, a je Japonka izsilila tretji niz, v katerem pa je dominirala Tanasugarnova in s končnim rezultatom 7-5, 6-7 in 6-1 prišla do 4. lovorike v karieri.

''V tretjem nizu sem poskušala biti bolj agresivna in lepo se je izteklo. Upam, da bom še naprej igrala tako in dobro štartala tudi v naslednjo sezono. Sedaj imam tri dni oddiha, nato pa naprej'', je dejala Tajka, ki bo verjetno nastopila tudi na azijskih igrah.

Japonka Kimiko Date-Krumm je pravo teniško čudo. Pri 40.letih igra kot najstnica ter premaguje tudi najboljše igralke sveta

Kot najstarejša zmagovalka turnirjev serije WTA tako še naprej ostaja Američanka Billie Jean King, ki ji je leta 1983 v Birminghamu uspelo zmagati pri 39 letih in 7 mesecih, Date-Krummova pa drži drugo mesto, ko je lani slavila na turnirju v Seulu pri 38 letih in 11 mesecih starosti.

''Poskušala sem dati vse od sebe. Trudila sem se po najboljših močeh. Nihče noče izgubiti, še posebej finala ne. Žal. Sedaj se odpravljam na nekaj turnirjev serije ITF'', je povedala Japonka, ki bo igrala vse do konca leta, tudi njo pa čaka nastop na azijskih igrah.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

HP Open 2010

Osaka, JAP
Oktober 11-17, 2010
Nagradni sklad: $220000
Podlaga: Trda
Tip: WTA




Finale:

Tamarine Tanasugarn (THA) d. (6) Kimiko Date Krumm (JPN) 75 67(4) 61

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete