Pokal Kremlin: V tretje gre rado pravi Viktor Troicki!

24.10.2010

MOSKVA, RUSIJA - Srbski tenisač Viktor Troicki je prišel do prve lovorike. V tretjem kariernem finalu je premagal Marcosa Baghdatisa s 3-6, 6-4 in 6-3 ter dvignil pokal namenjen zmagovalcu pokala Kremlin v Moskvi.

Trenutno 43. igralec sveta Viktor Troicki se bo z današnjim naslovom jutri na ATP lestvici verjetno premaknil kakšnih deset mest višje ter bo postal drugi srbski tenisač (prehitel bo Janka Tipsarevića).

Viktor Troicki je v Moskvi prišel do prvega naslova v karieri

V velikem finalu, ki je trajal 1 uro in 45 minut, Troickemu v prvem nizu servis ni služil, saj je zadel le 48% prvih, a tudi 19. igralec sveta iz Cipra ni blestel. Bil je le toliko boljši, da je povedel. V drugem nizu sta oba držala začetni udarec vse do 10. igre, ko je ključni brejk uspel Srbu za izenačenje, s tem pa je v tretjem finalu  prvič sploh prišel do osvojenega niza. Treba je dodati, da se je proti koncu drugega niza Baghdatis zelo iznerviral zaradi odločitve linijskega sodnika ter proti njemu celo pljunil. Zaradi tega si je prislužil opomin glavnega sodnika.

Kljub nervozi je Ciprčan v tretjem nizu prvi prišel do priložnosti za brejk, a se je Troicki rešil, nato pa sam povedel 3-1. Srb je dobil krila in pri 5-2 že imel zaključno žogo, ki je ostala neizkoriščena. No, v naslednji igri na svoj servis je dokončal delo za svoj prvenec.

Marcos Baghdatis je bil danes preveč nervozen, da bi lahko zmagal

Troicki se je tako v najbolj pomebnem trenutku maščeval Baghdatisu za poraz v edinem medsebojnem obračunu, ki se je igral letos v Sydneyu ter mu preprečil 5. lovoriko iz desetih final. Za zmago je Viktor dobil ček v višini 181,750 USD in 250 točk, na poti do finala pa je izločil Tursunova, Tsongo, Zeballosa in Cuevasa.

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

Kremlin Cup 2010
Moskva, RUS
18.10.2010-24.10.2010
Nagradni sklad: $1000000
Podlaga: Trda
Tip: ATP




Finale:

24.10.2010 F V Troicki defeats (4) M Baghdatis 36 64 63

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete