DOHA: Zaključek ženske teniške sezone začinjen tudi z novim logotipom in Katarino Srebotnik!

25.10.2010

Doha, glavno mesto Katarja, je zadnja postaja ženske teniške turneje za leto 2010, če tu odštejemo še na novo ustanovljen turnir v indonezijskem Baliju, ki so ga prvič uvedli lani in na katerih nastopajo nekatere zmagovalke turnirjev, ki se niso uspele uvrstiti na WTA Championships v Doho.

Kakorkoli, od drugega leta naprej bo ženska teniška turneja (WTA) imela tudi nov logotip, ki so ga na uradni strani že predstavili. Na njem ni več napisanega uradnega sponzorja turneje, s tem pa so poskrbeli za večjo prepoznavnost same organizacije WTA. Do sedaj je logo namreč vseboval ime glavnega sponzorja (Sony Ericsson) in mali grafični prikaz tenisačice, od sedaj naprej pa vsebuje le bel napis organizacije na vijolični podlagi.

Stari (levo) in novi (desno) logotip ženske teniške turneje WTA

V Dohi pa so že izžrebali skupini zaključnega turnirja, ki se začne v torek 26.10. V beli skupini bodo igrale Vera Zvonarjova, Kim Clijsters, Jelena Janković in Viktorija Azarenka, v kostanjevi pa Caroline Wozniacki, Francesca Schiavone, Samantha Stosur in Jelena Dementjeva.

20-letna Danka Caroline Wozniacki bo poskušala osvojiti zadnji turnir sezone in s tem potrditi številko 1 na WTA lestvici, ki jo je prevzela pred nekaj tedni. Žal se na turnirju ne bo mogla srečati in pomeriti s Sereno Williams, ki je odpovedala nastop zaradi poškodbe stopala, a je skoraj celotno sezono držala vodilno pozicijo, prav tako pa je sezono že končala njena starejša sestra Venus. No, Caroline pa bo lahko pomerila moči s trenutno 2. igralko sveta Vero Zvonarjovo, ki jo je na OP Kitajske v Pekingu ugnala v treh nizih. Zanimivo bo predvsem zato, ke bi Rusinja ob dobrem razpletu na vrhu celo zamenjala Danko ter tako končala leto kot številka 1.

Na turnejo se je za zadnji turnir sezone vrnila tudi Belgijka Kim Clijsters, aktualna zmagovalka OP ZDA, ki je tudi ubranila naslov iz lani. 4. igralka sveta je v skupini z Zvonarjovo, s katero ima medsebojno razmerje 6-2, letos pa jo je zlahka ugnala prav v finalu New Yorka. Nevarna bo verjetno tudi Avstralka Samantha Stosur, ki se nahaja v kostanjevi skupini, tam kjer je Wozniackijeva. Stosurjeva je na Roland Garrosu igrala v velikem finalu, kjer je izgubila s Francesco Schiavone, tudi v Dohi pa sta omenjeni v isti skupini.

Jelena Janković in Jelena Dementjeva prihajata v Doho verjetno z mešanimi občutki, večina strokovnjakov pa jima ne pripisuje možnosti za končno zmago - vsaj po zadnjih rezultatih sodeč. Srbkinjo je prejšnji teden v Moskvi premagala celo 248. igralka sveta Zarina Dijas, Dementjeva pa je prejšnji teden dvoboj 2. kroga v Luksemburgu predala še preden ga je začela. Na ta način je v četrtfinale spustila prav našo najboljšo tenisačico Polono Hercog.

Katarina Srebotnik že petič na zaključnem turnirju v dvojicah

Da Slovenija ne bo ravno obroben opazovalec turnirja je poskrbela Katarina Srebotnik, ki si je s partnerico Kveto Peschke zagotovila nastop v Dohi v konkurenci dvojic. 29-letna Velenjčanka  bo na zaključnem turnirju v dvojicah nastopila že petič. Prvič je igrala že leta 2001 (Nemčija) v paru s Tino Križan, nato pa sta s Tino nastopili tudi v ZDA že naslednje leto. Leta 2007 in 2008 je bila Kata udeleženka zaključnega turnirja najboljših dvojic skupaj z Japonko Ai Sugijamo, v Španiji (2007) pa sta prišli celo v finale. Kata in Kveta sta letos dobili turnir v Indian Wellsu, New Havnu, še petkrat pa sta bili finalistki, med drugim tudi na OP Francije in nazadnje v Linzu.

Kveta Peschke (Češka) in Katarina Srebotnik sta v Dohi 2. nosilki

pripravil: L.S.

foto: daylife.com

 

Oceni:
Deli z ostalimi:

Komentarji

POVEŽITE SE Z NAMI

ANKETA

Kje kupujete teniško opremo ?


ostale ankete